Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oklahoma

Potraga za preživjelima nakon razornog tornada bliži se kraju

22.05.2013.
u 09:43

Vjetrovi koji su puhali brzinom od 320 kilometara na sat uništili su predgrađe Oklahoma Cityja - Moore.

Potraga za preživjelima približava se kraju. Šef tamošnjih vatrogasaca Gary Bird kazao je da je 98 posto siguran da nema više preživjelih kao ni tijela pod ruševinama.

Oluja u kojoj je život izgubilo 9-oro djece u međuvremenu je podignuta na najjaču razinu kada je u pitanju snaga. Vjetrovi koji su puhali brzinom od 320 kilometara na sat uništili su predgrađe Oklahoma Cityja - Moore.

Prema posljednjim informacijama u tornadu su poginule 24 osobe. Broj žrtava se tako smanjio od prvotnih 51, a vlasti su kazale da su neke žrtve možda brojali više puta zbog kaotične situacije koja je vladala, donosi BBC.

Guvernerka američke savezne države Oklahome Mary Fallin kazala je kako bi broj poginulih mogao biti veći od 24 jer je moguće da su neka tijela odvedena direktno u mrtvačnice.

Kako tvrdi lokalni šef vatrogasaca od ponedjeljka navečer nisu pronašli ni jedno tijelo ili preživjelog, prema planu svaku lokaciju pretraživali su tri puta kako bi bili sigurni.

Tijekom spašavanja hitne službe imale su problema s kretanjem po devastiranim kvartovima jer su svi ulični znakovi uništeni.

>> Ovako izgleda pakao tornada iz samog središta vrtloga!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije