Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Potpora Vladi polako se topi, proračun podržava 49 % građana

vlada (1)
Patrik Macek/Pixsell
24.02.2012.
u 19:45

Oko 40 posto ispitanih misli da država ide u lošem smjeru, njih 46 posto misli da ide u dobrom, a 14 posto ne može se odlučiti.

Iako Vlada i njezina politika, po istraživanju Ipsos Pulsa za Novu TV, sa svega 28,4 posto glasova protiv, uživa potporu 60 posto birača, oko 40 posto ispitanih misli kako država ide u lošem smjeru, dok njih 46 posto misli da ide u dobrom, a 14 posto ne može se odlučiti. To je u odnosu na prošlo istraživanje, kada je pesimista bilo oko 33 posto, a optimista 49 posto, blagi pad potpore.

Gospodarsku politiku Vlade podupire 55 posto birača, baš kao i vanjsku, socijalnu politiku podupire 51 posto birača, a financije i proračun 49 posto.

SDP-ovi birači, njih 74 posto, i dalje vjeruju u smjer kojim ide Hrvatska, a tek svaki peti birač te stranke misli suprotno. Situacija u oporbenom HDZ-u drukčija je pa svaki četvrti birač misli da zemlja ide u dobrom smjeru. Prije mjesec dana gotovo 40 posto birača glavne oporbene stranke mislilo je da zemlja ide u dobrom smjeru.

Birači vladajućeg SDP-a sa 89 posto i dalje su uz Vladinu politiku, 78 posto HNS-ovih birača podupire Vladu, a istodobno je 57 posto HDZ-ovih birača protiv Vladine politike, dok je njih 30 posto za.

Popularnost Sabora bilježi blagi rast, imali bi školsku ocjenu 2,6, Vlada bi školski dobila 3,1, dok predsjednik bilježi blagi pad i školski bi bio ocijenjen sa 3,8.

Komentara 40

Avatar bili cvitak
bili cvitak
07:29 25.02.2012.

tako su kreativni da im se točno mora dati podrška - da odu što prije!

GE
Genivatreni
19:55 24.02.2012.

ja nemislim da drzava ide u krivom smjeru ja mislim da ide u katastrofalnom smjeru

GE
Genivatreni
20:19 24.02.2012.

ali ljudi moji oni su i u predizborno vrijeme govorili s osmjehom na licu da ce grijesiti (ocito ispunjavaju svoje obecanje) a opet je velika vecina glasala za njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije