Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Potpora članstvu Hrvatske u EU u neznatnom padu

eu, zastava, pregovori
Pixsell
06.01.2012.
u 15:33

Iako je potpora hrvatskih građana ulasku RH u Europsku uniju pala za 0,5 posto u odnosu na protekli mjesec, 55,1 posto građana i dalje podupire ulazak.

Oko 55,1 posto hrvatskih građana podupire ulazak Hrvatske u Europsku uniju, što je 0,5 postotna poena manje nego u prosincu, rezultati su to ovomjesečnog istraživanja CRO Demoskopa, piše Tportal.

Iako je po završetku pristupnih pregovora i po utvrđivanju konačnog datuma ulaska Hrvatske u Europsku uniju uočen pad euroskepticizma, on se u posljednja četiri mjeseca polako vraća.

Istraživanjem kojem je obuhvaćen i onaj dio populacije koji ne planira izaći na referendum 22. siječnja (oko 40 posto glasača) , pokazalo se da je potpora članstvu Hrvatske u Europskoj uniji pala za 0,5 posto u odnosu na prošli mjesec. Protiv ulaska u EU izjasnilo se 33,3 posto građana dok ih je 11,4 izrazilo neodlučnost.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine potpora je porasla za ukupno šest posto. Građanima je Unija bila najnepoželjnija u svibnju nakon što su izrečene presude generalima Ante Gotovini i Mladenu Markaču. Tada je iznosila samo 44,6 posto.

 

Komentara 66

ZE
zendraf
10:26 07.01.2012.

Većina hrvatskih građana NE podupire ulazak u EU.

TO
Toni50
16:00 06.01.2012.

Sve se više hrvatskih građana priklanja euroskepticizmu ( sumnja u veliku Yu pod nativom eu, gdje ga mali uvjek i garantirano izvuku naj deblji kraj !)

GI
giglibigli
15:53 06.01.2012.

kad vidim ko je protiv eu moram biti za

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije