Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na novom objektu Interventne jedinice policije PU vukovarsko - srijemske

Davor Božinović
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
05.11.2019.
u 18:14

Kako je rekao Božinović radi se o projektu vrijednome 6,5 milijuna kuna u okviru kojega će nekadašnja zgrada internata biti prenamijenjena za potrebe Interventne policije gdje će biti smješteno 100-ak policajaca.

Ministar unutarnjih poslova u Vladi RH Davor Božinović i direktor vukovarske građevinske tvrtke Planum građenje Đuro Bamburač potpisali su Ugovor o izvođenju radova na novom objektu u koji će biti preseljenja Interventna jedinica policije PU vukovarsko – srijemske.

Kako je rekao Božinović radi se o projektu vrijednome 6,5 milijuna kuna u okviru kojega će nekadašnja zgrada internata biti prenamijenjena za potrebe Interventne policije gdje biti smješteno 100-ak policajaca. Tijekom posjete Vukovaru Božinović je, komentirajući crni niz smrtni slučajeva na hrvatskim prometnicama, rekao kako je od 1. kolovoza na snazi izmijenjeni zakon koji je rezultirao smanjenjem broja nesreća.

U odnosu na prošlu godinu ove godine imamo osjetan pad broja prometnih nesreći kao i 12 posto poginulih manje nego prošle godine. Međutim, cijela ta priča treba se gledati u širem kontekstu jer policija ne održava ceste niti određuje dozvoljene brzine na nekim prometnicama. Isto tako nema niti prevelik utjecaj što se o prometi može naučiti kući kao i u svim stupnjevima školovanja. Sve to je širi fenomen. Vidimo kako su često krivci za nesreće mladi ljudi bez prava na upravljanje vozilom ili bez dozvola. Na sve to policija može djelovati samo represivno, rekao je Božinović koji je jedan od rijetkih hrvatskih ministara koji je od gradonačelnika Vukovara Ivana Penave dobio „prolaznu“ ocjenu kada je riječ o istraživanjima ratnih zločina.

Na tu temu Božinović je rekao kako neće biti zadovoljan dok se ne otkriju počinitelji i zadnjeg djela ratnih zločina. Prema njegovim riječima u protekle dvije godine policija se organizirala bolje i kvalitetnije kada je riječ o istraga ratnih zločina. Kaže i kako su oformljeni posebni timovi koji se po potrebi ojačavaju dodatnim službenicima koji rade na istraživanju ratnih zločina.

Radi se vrlo intenzivno i u nekoliko smjerova. Pojačali smo i kontakte i dijalog s lokalnim stanovništvom u kontekstu ratnih zločina i nestalih. Prema najavama kriminalistička istraživana koja se provode mogla bi rezultirati novim kaznenim prijavama, rekao je Božinović. Kada je riječ o ovoj temi neizbježna je i (ne)suradnja s Beogradom za koju je Božinović rekao kako ima velikog prostora za napredak.   

U Vukovaru je boravio i glavni ravnatelj policije Nikola Milina koji je rekao kako se s ciljem istrage pljačke zlatarnice u Splitu poduzimaju sve mjere i radnje, a angažirani su i drugi rodovi policije koji su potrebni.

Foto: Ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL
Temeljem video snimka koji je bio dostupan svima radi se o dobro organiziranoj skupini. Policija će poduzeti sve da pronađe počinitelje. Podsjećam kako je u svim zadnjim slučajevima policija vrlo učinkovito djelovala i razriješila te slučajeve, rekao je Milina. 

Komentara 2

GO
gordana93
21:49 05.11.2019.

hahaha,a sad nema problem s operativom,a na vodotornju ima

SS
sokac sa drave
08:48 06.11.2019.

Interventna policija stacionirana u Vukovaru,mora da se nesto veliko tamo ocekuje posto su i branitelji napustili Djakicevu stranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije