Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova regulacija
Povratak na članak

Potpisan Memorandum za minuse na tekućim računima. Provjerite što se sve mijenja

Memorandumom se omogućuje prelazak s prešutno prihvaćenih na dopuštena prekoračenja za gotovo milijun i osamsto tisuća potrošača kojima je odobreno prešutno prihvaćeno prekoračenje

Komentari 5

DU
Deleted user
13:14 22.07.2022.

Najbolje je ukinuti minuse. To je samo rupa u koju se uđe i onda banka dobro zarađuje. Idite u banku i tražite da vam ukinu prekoračenje. Troši što imaš, ionako je jednokratni ulaz iz kojeg se mnogi ne izvuku i samo plaćaju kamate.

VL
Avatar southman
southman
13:10 22.07.2022.

Ne pitaju kad daju minuse. Ne pitaju kad ih ukidaju. Ne pitaju kako ih otplatiti. Ne pitaju ništa. A odlučuju o svemu. To su banke u HR.

VL
DU
Deleted user
14:44 22.07.2022.

Minus je civilizacijsko rješenje za nenadane izvanredne situacije, npr. pogreb, popravak automobila i sl. U Hrvatskoj je sve izvitopereno pa je max. minus na tekućim neki svakodnevni "duboki gaz" odnosno nastojanje određenih soc. slojeva da si priušte standard 1-2 razredaa iznad realnih platežnih mogućnosti. Onda su im banke krive! Jer ih "navode" na to, onako nevine, neinformirane. Kad jednom "ugacaju" u te minuse - onda im je nemoguće izvući se, čak i da neka lovica neplanirano sjedne i izvuče ih tog trena, oni opet ulaze u taj financ. dubiozni raskorak između stvarnih primanja i onog što zamišljaju da jesu ili bi trebali postati. Uostalom, hrv. pučanstvo notorno znano kao debt friendly, odnosno rado ulaze u dugove po kred. karticama, tekućim itd. itd. A za razliku od drugačijih mentaliteta, npr. nizozemskog.

VL
NA
najposebniji
13:06 22.07.2022.

Nije normalno da mi nude 200 000 kuna dopuštenog minusa na moju braniteljsku mirovinu!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.