Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljsko nasilje

Potočancu jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Slavonski Brod: Priveden Vjekoslav Potočanac, bivši ravnatelj Županijskog Centra za socijalnu skrb
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/4
30.12.2023.
u 17:10

Sada već bivši ravnatelj požeškog Centra za socijalnu skrb zasad nije isklučen iz HDZ-a

Sada već bivšem ravnatelju požeškog Zavoda za socijalnu skrb Vjekoslavu Potočancu, osumnjičenom za obiteljsko nasilje, u subotu je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Podsjetimo, Potočanac je u četvrtak pritvoren zbog prijave svoje supruge. Sudac istrage Mile Soldo odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na četvero svjedoka. 

- Istražni zatvor okrivljeniku je određen kako ne bi ometao kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Radi se o četiri svjedoka na koje bi on mogao utjecati, a to su njegova supruga i troje malodobne djece. Mjerna istražnog zatvora ukinut će se nakon što svjedoci budu ispitani – rekao je sudac Soldo. Odbijen je prijedlog obrane da se, umjesto istražnog zatvora, okrivljeniku odredi mjera zabrane prilaska. Bivšeg ravnatelja i predsjednika HDZ-a Općine Velika sumnjiči se za počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 41-godišnjak počinio kaznena djela na štetu svoje supruge i troje djece, odnosno svojim je postupanjem ugrozio normalni psihofizički razvoj djece, a oštećenicu dovodio u ponižavajući položaj", utvrdilo je državno odvjetništvo.

VEZANI ČLANCI:


Obiteljsko nasilje prijavila je njegova supruga te je Potočanac u četvrtak priveden u policijsku postaju. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. 

U međuvremenu je smijenjen s mjesta ravnatelja požeško-slavonskog Zavoda za socijalnu skrbi, ali njegova stranka, HDZ, još nije donijela odluku o isključenju.

VIDEO Trenutak udara na ruski Belgorod

Komentara 2

TR
Travno221
20:27 01.01.2024.

Ako ja prijavim svoju ženu da je istukla 8-godišnjeg sina, hoće li i ona u lisičinama završiti u zatvoru ili je to rezervirano samo za muškarce

DU
Deleted user
17:18 30.12.2023.

Putinov mališanko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije