Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mijenja se pravilnik
Povratak na članak

Poticaji samo uz potpis vlasnika

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izbacit će svjedoke iz pravilnika kako se više ne bi moglo prijavljivati na tuđu parcelu

Komentari 10

Avatar megatronman
megatronman
06:41 25.10.2016.

Nakaradna država. Taj pravilnik je aktivan od 5/2015. Milanovićev saziv. Imena i prezimena gamadi koja je digla ruku za ovo. Ovo je protivno svakom zdravom razumu i osnovama prava. Ovo je gore nego soc realizam.

VL
MV
Mijat vrdoljak
06:41 25.10.2016.

Poticaji samo za vlasnike, ne uz potpis vlasnika, i samo za proizvedenu hranu a ne za neobrađene i u korov zarasle oranice

VL
SC
Schlosser
08:57 25.10.2016.

Poticaji se mogu isplacivati samo na osnovu proizvedene poljoprivredne kulture a sve ostali je pogodovanje kriminalcima.Znamo da prigoda cini lopova a nasi politicari donosenjem nakaradnih zakona pogoduju lopovima.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:23 26.10.2016.

Bivši ministar prof. Davor Romić je imao izvrstan tim stručnjaka izravno iz poljoprivrede koje je osobno znao. Bilo bi dobro kada bi gospodin Tolušić iskoristio taj tim a ujedno i Romićevo poznavanje navodnjavanja i melioracije jer je Hrvatska država s vrlo malim postotkom navodnjavanih površina. I sretno u radu ministarstva, ova ružna uredba o tome kako vlasnik ne treba niti znati tko uzima poticaje za njegovo zemljište je strašna i dobro je da se uklanja iz pravnog sustava. U Europi postoji porez na neobrađeno zemljište, treba vlasnike prisiliti da zemlju obrađuju bilo oni bilo njihovi zakupci.

VL
Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
10:21 25.10.2016.

A jel će vratiti dobijene pare? Daj to novinaru pitaj odgovorne. Ili su prioritet molitelji krunice pred bolnicama?

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
14:07 25.10.2016.

Vlasništvo nad zemljom nigdje u EU nije uvjet za poticaje.Naravno to pravilo vrijedi u zemljama gdje su podaci iz katastra i gruntovnice usklađeni. Katastar označava posjed (gdje je upisan korisnik a znamo da se tu do nedavno mogao upisati bilo tko), a gruntovnica vlasništvo. Ako se razlikuju podaci u zemljišnoj knjizi i katastru zemljišta onda tu ima prostora za otimanje zemljišta kao i poticaja . O tome kako funkcionira sustav registriranja nekretnina u Hrvatskoj, gdje imamo 3500 katastarskih općina, od njih 220 uopće nema knjige, a 70 posto njih je ažurirano u 19. stoljeću',ne treba puno govoriti. Potrebne su hitne i velike reforme u zemljišnim knjigama a tu nisu dovoljne samo aktivnosti države nego da i svaki vlasnik koji posjeduje nekretnine učini sve da osigura čiste papire jer mnogi misle da zemlja neće pobijeći.Da ali zato vlasništvo i poticaji hoće ! Upravo zbog nepoznavanja kako funkcionira sustava registriranja nekretnina u Hrvatskoj,mnogi su zbog neznanja ostali bez djedovine. Zato podatke u vlasničkom listu treba stalno provjeravati odlaskom u gruntovnicu ili putem interneta jer onaj tko ne zna gospodariti svojom imovinom lako može ostati bez svega,a ne samo bez poticaja,jer lopovi ne spavaju.

VL
G4
G_4
08:47 25.10.2016.

Kod nas je toliko puta vuk pojeo isto magare da je i samom vuku čudno dokle više.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:26 25.10.2016.

sad je prilika donijeti zakone koji će vlasnike neobrađenog zemljišta udariti po džepu, i ta će zemlja biti u funkciji. uvjet za potporu bi trebao biti dokaz da se na toj zemlji nešto i proizvelo. mogu ja sa imtejcem dvaputut godišnje sa malčerom se provozati i govoriti da radim zemlju. 1800 kuna uzeti, a potrošiti 100.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.