Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Postignut dogovor o zahtjevima radnika Salonita

salonit, štrajk glađu
Leonard Ninčević/VLM
21.09.2009.
u 13:20

Pismene zaključke ministarstvo će tijekom dana uputiti na adresu sindikata te ukoliko se oni s njima slože premijerka Kosor uputit će pismo radnicima Salonita - rekao je savjetnik ministra gospodarstva Tomislav Mazal.

Predstavnici Hrvatske udruge sindikata i resornih ministarstava postigli su nakon današnjeg sastanka dogovor o zahtjevima radnika Salonita koji štrajkaju glađu.

 - Smatramo da smo postigli dogovor s predstavnikom radnika Salonita, predsjednikom HUS-a Ozrenom Matijaševićem. Pismene zaključke ministarstvo će tijekom dana uputiti na adresu sindikata te ukoliko se oni s njima slože premijerka Kosor uputit će pismo radnicima Salonita - rekao je savjetnik ministra gospodarstva Tomislav Mazal.

Dodao je kako bi se zaključci trebali usuglasiti tijekom današnjeg dana. Matijašević je potvrdio da je dogovor postignut te kako se telefonski čuo s radnicima koji štrajkaju glađu koji su se složili s navedenim dogovorom te samo čekaju pismenu potvrdu premijerke Jadranke Kosor.

Matijašević je obavijestio novinare kako je zdravstvena situacija devetorice radnika koji štrajkaju glađu osjetno lošija nego sinoć te da je jasno kako je svima u cilju da postignuti dogovor što prije bude realiziran.

Jedini zahtjev koji nije riješen na današnjem sastanku jest onaj da se vođenje stečajnog postupka Salonita makne sa splitskog suda jer prema Matijaševićevim riječima taj sud neprestano pogoduje vlasniku Salonita i odbjeglom kriminalcu Jozi Ćurkoviću.

Komentara 2

ŠK
školarka
15:33 21.09.2009.

opet je vlada i njeni kriminalci obećali radnicima med i mlijeko sa figom u đepu a što je naj žalosnije što raja svaki put pop--- sve u šesnaest i sv aki put se vlada i njeni lopovi opravdavaju da oni to nikada nisu izjavili i da oni to ne mogu riješiti a za bosanske hrvate imaju love i vremena sve u šesnajst a za svoj narod koji ih hrane nemaju ni malo vremena i razumijevanja

PO
power123
18:32 21.09.2009.

\"Ovog trenutka prekidamo štrajk glađu jer smo dobili jamstvo premijerke Kosor da će naši zahtjevi biti ispunjeni. Mi smo zadovoljni takvim raspletom. Ovo je trenutak kada smo obranili naše dostojanstvo koje je bilo ugroženo\", rekao je povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS), jedan od štrajkaša glađu, Marko Mikačić držeći u ruci tekst poruke s potpisom premijerke Kosor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije