Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza Dragana Bagića

Postajemo useljenička zemlja: Tko su 'novi useljenici' koji stižu u Hrvatsku?

Zagreb: Građevinski radovi u centru grada
Patrik Macek/PIXSELL
16.08.2022.
u 08:26

Novi useljenici su jezično i kulturološki znatno različitiji i od dosadašnjih useljenika i od domicilnog stanovništva. Hrvatska će se prvi put susresti s jezično i kulturološki različitim skupinama

Ključne riječi

Komentara 22

ST
stefj
09:44 16.08.2022.

Useljenička zemlja bismo bili da se ti ljudi zadrže kod nas. No oni samo dođu malo zaraditi preko ljeta... Takvi sezonci nas neće spasiti da ne padnemo ispod 3 mil. do kraja desetljeća...

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
08:43 16.08.2022.

Sreća neće se to vele zadržavati kod nas.

DQ
Dq
09:27 16.08.2022.

Mi smo im usputna stanica, jer ne vjerujem da budu ostali duže od 2 godine njih 95 %, kojima je cilj neka od zapadnih zemalja u koje odlaze i naši emigranati. Mi koji imamo svoje domove ovdje bježimo od korupcijee i lopovluka , a nekima izvana bi se isplatilo biti tu i još plaćati podstanarstvo... Dajte malo skubicirajte , kaj im bude ostalo od minimalne plaće. Dugovi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?