Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financijski rezultati Span Grupe

Poslovni prihodi Spana rasli su lani 30 posto, a najznačajnije u Hrvatskoj i Estoniji

Nikola Dujmović
PD
29.02.2024.
u 12:26

"Rast prihoda od 30 posto omogućio nam je da uspješno završimo dvogodišnji investicijski ciklus u ljude, u kojem smo zaposlili 300 novih stručnjaka.", ističe Nikola Dujmović, suosnivač iSpana i predsjednik

Span, hrvatska IT kompanija, posljednjih godina bilježi kontinuiran rast prihoda, a prema danas objavljenim poslovnim rezultatima i protekla godina bila je uspješna s ostvarenim 30 postotnim rastom. Naime, kako izvještavaju iz tvrtke o nerevidiranim financijskim pokazateljima,  poslovni prihodi Span Grupe iznosili su 142,8 milijuna eura što je rast 30 posto u odnosu na 2022. godinu.  "Istovremeno je zabilježen i porast troškova u odnosu na prošlu godinu, na što je u najvećoj mjeri utjecao rast direktnih troškova kao posljedica rasta prihoda i ulaganje u zapošljavanje tijekom protekle dvije godine.", navodi se u izvješću.

Nadalje, ističe se u izvješću,  EBITDA prije jednokratnih stavki iznosi 7,1 milijun eura i manja je u odnosu na isto razdoblje 2022. za 25 posto, dok  EBITDA nakon jednokratnih stavki iznosi 5,6 milijuna eura i bilježi smanjenje od 39 posto u odnosu na isti period prošle godine. Grupa je ostvarila neto dobit od 1,2 milijuna eura, što je 81 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Udio prihoda koje Grupa ostvaruje na inozemnim tržištima čini 66 posto.

Najznačajniji rast bilježe tržišta Hrvatske i Estonije. Kada gledamo segmente poslovanja, najveći rast prihoda, od 47 posto, bilježi segment Upravljanje softverskom imovinom i licenciranje te segment  Upravljanje servisima i tehnička podrška, koji je u odnosu na isto razdoblje prošle godine narastao za 14 posto. Prihodi segmenta Infrastrukturne usluge, Cloud i Cyber Security manji su za 14 posto u odnosu na isto razdoblje 2022. godine, kad je Grupa bilježila izniman porast projekata na stranim tržištima. Segment Razvoj softvera i poslovnih rješenja u odnosu na isti period prošle godine rastao je 7 posto. „Vrlo sam zadovoljan rezultatom za 2023. godinu.

"Rast prihoda od 30 posto omogućio nam je da uspješno završimo dvogodišnji investicijski ciklus u ljude, u kojem smo zaposlili 300 novih stručnjaka. U 2024. očekujemo rast potražnje za cyber security uslugama i AI rješenjima za koje su se već tijekom 2023. godine počela planirati veća sredstva kod naših ključnih korisnika“, naglasio je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.
Inače, Span, tvrtka koja je prisutna na tržištu više od tri desetljeća,  trenutačno zapošljava 865 stručnjaka, Uz 40 međunarodnih partnera Span posluje i s vodećim globalnim i regionalnim korporacijama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije