Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZI Nijemac Schmidt
Povratak na članak

Posljednji pokušaj kancelarke Merkel da riješi gordijski čvor u BiH

Veći angažman Njemačke bit će na dobrobit i BiH i Balkana, kaže Inzko

Komentari 24

MP
miroslav.petkovic.7564
23:44 28.12.2020.

Hrvati moraju dobit treci entitet i toje to. Nemoze nitko vezat silom i trpat zajedno.

VL
ST
stefj
00:01 29.12.2020.

Eh, baš imamo "sreće"... Do nedavno se EU politika temeljila na uklanjanju najslabijeg entiteta u državi, jer je lakše postići dogovor između dvojice nego trojice. Malo se to promijenilo u zadnje vrijeme, ali ne zahvaljujući EU, već prvenstveno zahvaljujući SAD-u... Sada se tu dogovaraju Njemačka i Rusija, ne vidim kako bi to moglo biti dobro za BiH ili za Hrvatsku i njene interese u Bih... Kako to izgleda kada se dogovaraju Rusija i Njemačka, možemo vidjeti kroz povijest na primjeru Poljske. Nema zemlje koja je više stradala radi toga. Ne vidim zašto bi tu bilo nešto drugačije...

VL
SO
Sotona
23:14 28.12.2020.

Šta ti je demokracija i sloboda čak i tih država koji nisu EU niti NATO ali eto zna se tko je gazda nakon oslobođenja i demokracije slobode i oduzetništva !!!

VL
SI
sisavac
11:00 29.12.2020.

prisilno zaustavljanje ratnih operacija ne znači i trajni mir. stranci nikad nisu niti mogu razumjeti problem bosne. problem bosne rješava se samo vojnim putem. kao i francusko njemački odnosi. nema tu puno filozofije, sve je jasno, srbi ne žele sa muslimanima, hrvati neće sa muslimanima, muslimani žele upravljati bosnom sami. pa nije tamo rat bio zato jer su se samo svađali! problem muslimana iz bosne je njihova bolesna želja za unitarnom bosnom. pridjev građanska je za opijanje masa idejama koje nisu provedive u bosni. odnos muslimana prema drugima se vidi u sarajevu, zenici. nikome od srba i hrvata tamo nije ugodno, svi su ili otišli ili protjerani, i nemaju se volje vratiti tamo, jer je tamo neki drugi svijet, hidžaba, feredža, milijuna minareta, i saudijaca. bosna se promijenila, nije to više svijet iz priča vaših očeva, koji su u sarajevu bili u vojsci, pa tužnim očima pričaju o baščaršiji, pevaljkama na ilidži, kafanama... današnje sarajevo plaši. prihvatite realnost, ono što amer i europa govori srbima u vezi kosova. pa srbi ne prihvaćaju, još, al budu. ako stranac bude u bosni određivao pravila igre, micao one koji se javno protive njihovim željama, rješenje problema se samo odgađa. ako je belgija mogla 2 godine biti bez vlade, zar bosna ne može? bosnu bosancima, nek se još jednom ruknu, bez ičije potpore, pa što bude. ili prihvatimo to što je tamo. rs i fbih. pa njemačka je savezna.... autonomiju entitetima povećati, a 'država' nek ima samo... ništa. jer biha nema.

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
08:19 29.12.2020.

Zamislite da su Njemci prije ujedinjenja morali pitat Moskvu kao sto Hrvati moraju Sarajevo , recimo da su Rusi birali DDR predsjednika kao bosnjaci Komsica Hrvatima , i po cemu su to Njemci bolji nego Hrvati u BiH , oni imaju pravo na referendum , ujedinjenje , oni su svi Njemci , a Hrvati u Dalmaciji i Hercegovini imaju Berlinski zid , posteno bi bilo da mi u istocnu Njemacku posaljemo visokog predstavnika i da zemlju vratimo Rusima , kao sto je BiH dana Turcima

VL
DV
Džontra Volta
07:11 29.12.2020.

Djed mu je sigurno bio glavni na flaku četverocjevašu u WW2 negdje oko Banja Luke.

VL
DU
Deleted user
10:33 29.12.2020.

bosna je jedna sve ostalo treći svjetski rat

VL
ME
Meter
10:10 29.12.2020.

Građanski princip uvesti, entiteti u koš

VL
LU
luminax
08:17 29.12.2020.

Jedino pravo rešenje je da tri brata sednu i lepo podele imanje . Porodične zadruge i patrijarhalne zajednice su prošlost .

VL
Avatar Joejordan
Joejordan
02:03 29.12.2020.

Svijet zna kako to izgleda kada svane i rusi djela države,primjer je Poljska..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.