Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠEN METEOALARM

Stiže promjena vremena: Poslijepodne moguća kiša, u noći i snijeg

Pogled na izlazak sunca iznad Zagreba
Foto: Ivan Slojsek/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.01.2023.
u 14:40

Vjetar uglavnom slab, mjestimice umjeren jugozapadni i južni, na sjevernom Jadranu poslijepodne jugo, a navečer i u noći sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 15 stupnjeva Celzijusovih.

Danas će biti umjereno i pretežno oblačno, ujutro mjestimice u unutrašnjosti s maglom. Poslijepodne malo kiše moguće mjestimice na sjevernom Jadranu i u gorju, a navečer i u noći i drugdje. U najvišim predjelima u noći može biti susnježice i snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Vjetar uglavnom slab, mjestimice umjeren jugozapadni i južni, na sjevernom Jadranu poslijepodne jugo, a navečer i u noći sjeverozapadnjak i bura. Najviša dnevna temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 15 stupnjeva Celzijusovih.

Prognoza za vikend

"Nakon mjestimične kiše koja će pasti u noći s petka na subotu veći dio subote na Jadranu će biti suh i uz dosta sunčanih sati, posebno na sjeveru. Zapuhat će sjeverni vjetar i bura, a već u nedjelju zamijenit će ih jugo, s kojim postupno stiže jače naoblačenje sa zapada te će početak tjedna biti vrlo promjenjiv.  Vikend u većini unutrašnjosti uglavnom suh i uz blagi rast temperature. S ponedjeljkom će početi promjenjivo razdoblje, a osim kiše uz zahladnjenje bit će i susnježice te snijega - i to ne samo u gorju.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ.

Foto: DHMZ

DHMZ je proglasio za sutra žuti meteoalarm Velebitski kanal, Sjevernu Dalmacija, Srednju Dalmaciju i Južnu Dalmaciju zbog potencijalno opasne brzine vjetra.

U subotu će biti većinom sunčano s umjerenom naoblakom. Ujutro ponegdje u unutrašnjosti magla, a na krajnjem istoku i jugu još umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji ponegdje umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena, mjestimice u prvom dijelu dana i jaka bura, poslijepodne ponegdje sjeverozapadnjak, a navečer na sjevernom dijelu jugo. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13 °C, na Jadranu ponegdje malo viša.

"Početak sljedećeg tjedna bit će zamjetno dinamičniji, pri čemu će osim kiše, na Jadranu lokalno i obilne, vrlo vjerojatno praćene i grmljavinom, na kopnu biti i susnježice i snijega, posebno u gorju. Na Jadranu će probleme stvarati i vjetar - jak i olujan južni te jugo, s kojim može biti i poplavljenih riva te ograničenja u pomorskom prometu", navodi Renko.

Komentara 1

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
16:52 13.01.2023.

Kako sad zahladnjenje, zar su HARP antene ostale bez struje i zrakoplovi za geoinženjering bez goriva? A možda je i zima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije