Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravne zavrzlame

Poslije pet godina odustali od progona krunske svjedokinje

\'01.07.2010., Zagreb - Glavna rasprava protiv Samija Bajramija i drugih dilera na Zupanijskom sudu.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL\'
Davor Višnjić/PIXSELL
28.10.2010.
u 19:20

Svjetlana Šantek uhićena je u listopadu 2005. sa skupinom koja se tereti za krijumčarenje najmanje 100 kilograma heroina

USKOK je prije dva dana, poslije ponovljenih zahtjeva zagrebačkoga Županijskog suda, nakon pet godina obustavio postupak protiv Svjetlane Šantek (40), koja se teretila da je dio skupine optužene za krijumčarenje najmanje 100 kilograma heroina vrijedna dva milijuna eura. Naime, kada je skupina, na čijem je čelu, prema optužnici bio Sami Bajrami, uhićena u listopadu 2005., i S. Šantek bila je među njima.

Procijenivši očito kako joj je bolje da kaže sve što zna, S. Šantek se nagodila te je u zamjenu za svoje svjedočenje protiv suosumnjičenika dobila status krunskog svjedoka. Stoga je odmah poslije privođenja i davanja iskaza puštena na slobodu. Suđenje skupini predvođenoj Bajramijem počelo je 2007., no zbog nedolaska svjedoka, odvjetnika, bolesti optuženika..., pritvorenicima je istekao maksimalan pritvor u kojem su mogli biti po zakonu.

Pošto su izišli iz pritvora, dio je njih pobjegao, a među njima je bio i Bajrami. Novo suđenje počelo je nedavno kada je napokon saslušana i S. Šantek. No usprkos tome što je dala iskaz, koji potvrđuje navode prikrivenih istražitelja, USKOK ju je i dalje vodio kao optuženu za zlouporabu droge, sve do prije dva dana, kada je sudu podnio podnesak da se postupak protiv S. Šantek obustavi.

Ključne riječi

Komentara 2

GO
gotama
20:25 28.10.2010.

vuk sit koze na broju kada si radili s toliko droge bilo je love i da dobro podmazu suce i tuzitelje,,,sve kao u bajci..malo im sude tamo vamo i cica mica gotova je prica...ca mica gotova je prica...

DH
dalibor.hren
21:38 28.10.2010.

Bravo za \"pravnu državu\". Fuj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije