Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Križevci

Posjetiteljima se predstavilo 255 izlagača iz četiriju zemalja regije

Sajam
Foto: Podravski list
10.11.2014.
u 10:35

Ove godine partner Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije prvi put bila je Krapinsko-zagorska županija

U Križevcima je od petka do nedjelje održan 17. Obrtnički i gospodarski sajam u organizaciji Koprivničko-križevačke županije.

Krizno razdoblje

Na sajmu u sportskim dvoranama osnovne škole Ljudevit Modec i Gimnazije Ivana Zakmardije Dijanovečkog nastupalo je 255 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Hrvatske. Preciznije, posjetiteljima se na 3000 kvadratnih metara vanjskog i unutarnjeg izložbenog prostora predstavilo 98 obrtnika, 106 tvrtki, 25 OPG-a i 26 institucija i udruga.

- Danas je sajmove jako teško organizirati, pogotovu ovakve male lokalne regionalne sajmove. To zna svatko onaj tko u tome sudjeluje. Imate svega dva, tri sajma možda u godini koji nemaju problema ni s izlagačima ni posjetiteljima. To je sajam u Gudovcu i možda Viroexpo u Virovitici. Znamo dobro da je i Zagrebački velesajam u velikim problemima s organizacijom svojih sajamskih priredbi. Nama je bitno da nekako preživimo ovo krizno razdoblje. Bili smo prije mjesec dana skeptični prema tome jer je odaziv bio slab, no u posljednjih desetak dana to se značajno izmijenilo - istaknuo je za Radio Dravu Darko Koren, HSS-ov župan Koprivničko-križevačke županije, kojoj se ove godine kao partner sajma pridružila Krapinsko-zagorska županija.

Prezentacija za školarce

U sklopu sajma predstavila su se i obrtnička zanimanja u suradnji sa strukovnim školama iz sva tri grada u županiji i oko 650 učenika sedmih i osmih razreda pogledalo je prezentaciju zanimanja za frizera, kozmetičara, stolara, soboslikara-ličilca, montera suhe gradnje, kuhara, konobara, krojača, zidara i strojobravara.

Uz sajam, na kojem se održalo i nekoliko stručnih skupova, održavala se i izložba malih životinja, a “Kalnički konjari“ i “Bilogorski rendžeri“ pripremili su izložbu konja s mogućnošću jahanja. Obrtnici iz Koprivničko-križevačke županije organizirali su i tradicionalnu modnu reviju i reviju frizura.

Komentara 1

YO
yocko
19:46 10.11.2014.

Tko je to uveličao,kojih 255 nije hi bilo niti stotinu,a sve u svemu najgorji sajam do sada i sami izlagači su to rekli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije