Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆAN BROJ LAŽNIH PORUKA

Porezna uprava upozorila na novu prevaru: Ako dobijete ovakav email, obrišite ga

tipkovnica
Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
19.03.2024.
u 12:34

Bilježi se povećan broj lažnih poruka u kojima se prevaranti predstavljaju kao Porezna uprava

Porezna uprava upozorila je građane o novoj prevari koja se širi internetom. Naime, u posljednjih nekoliko dana zabilježen je povećan broj lažnih poruka kojima se od poreznih obveznika traže osobni podaci, dostavljanje dokumentacije i uplate poreza na račun.

- Pošiljatelj mailova se lažno predstavlja kao Porezna uprava. Napominjemo, službena domena Porezne uprave je porezna-uprava.hr. S obzirom da je riječ o lažnom predstavljanju odnosno pokušaju iznude podataka i dostavljanja dokumentacije, te uplati poreza na račun mole se primatelji takvih i sličnih mailova da nikako ne dostavljaju svoje osobne podatke, dokumentaciju ili uplate porez na račun pošiljatelju već da izbrišu isti jer se radi o prijevari - upozoravaju iz Porezne uprave. 

VEZANI ČLANCI: 

 

Za izbjegavanje prevara savjetuju ​izbjegavati ustupanje svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima, promjenu svih postojećih lozinki novima te korištenje drugačije jače lozinke za svaki pojedini internetski servis, uvijek biti na oprezu kome se šalju povjerljive poruke i/ili podaci te biti oprezan pri otvaranju privitaka od​ nepoznatog pošiljatelja​.

VIDEO Dajete li "bakšu" kad kavu plaćate karticom? Konobari kažu: Domaći to slabo rade

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije