Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dohodak iz 2013.

Jeste li prijavili porez? Rok je do subote!

prijava poreza na dohodak
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
24.02.2014.
u 19:42

Prošle godine za povrat je isplaćena milijarda kuna, a oko 75 tisuća obveznika moralo je državi doplatiti 290 milijuna kuna

Još ovaj tjedan teče rok za podnošenje godišnjih prijava poreza na dohodak za 2013. godinu, a ispostave Porezne uprave zaprimat će ih u petak, 28. veljače do 19 sati. Porezna uprava je do ponedjeljka zaprimila 287.458 prijava, a kako očekuju da će za 2013. stići podjednak broj poreznih prijava kao i prošle godine – oko 700 tisuća – to znači da će većina obveznika papire predavati ovaj tjedan.

Prema zakonu, radnici koji su tijekom godine radili samo kod jednog poslodavca nisu dužni predavati poreznu prijavu, a takva obveza ne postoji ni za one koji uz plaću primaju i neki honorar jer su na ta primanja već obračunata sva porezna davanja. No, prijave moraju predati građani koji su tijekom prošle godine radili kod dva i više poslodavaca, a na povrat računaju i stanovnici područja od posebne državne skrbi. Na osnovi obrađenih prijava za 2012., u prošloj je godini oko 550 tisuća obveznika ostvarilo povrat od jedne milijarde kuna, a oko 75 tisuća obveznika doplatilo je 290 mil. kuna.

>> Kako prijaviti porez na dohodak? Donosimo detaljne upute

>> Sve što trebate znati o porezu na dohodak

Jeste li podnijeli prijavu poreza na dohodak?

Komentara 2

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:26 24.02.2014.

a hebate ni Todoric ga jos nije prijavio,ahahhahah a Tadeci da i nepricam....oni prijavljuju u Srbiji poreze.ahahhahahah

DZ
dzukaficuka
10:54 25.02.2014.

Kakav porez od cega kad se neprima plata po godinama kakav porez neka placa porez Linic i njegovi savijetnici oni jedini i primaju plate i to ogromne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije