Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmor

Popularni vikendi na moru i bliža odredišta, u Afriku već za 2200 kn

'tunis_nnn_put_300610'
''
26.07.2010.
u 16:15

Za cijenu "all inclusivea" u Tunisu dobiju i avionske karte, a za taj novac na Jadranu dobiju polupansion i moraju sami doći do željenog odredišta, kažu u agencijama.

Koprivničani ove godine ljetuju jeftinije nego lani, ali i u manjem broju.

– Osjeti se recesija, daleka i egzotična odredišta su izostala, no Tunis je zbog cijene već od 2200 kuna za all inclusive još popularniji nego lani – kaže Marina Babić, turistička djelatnica.

Ipak, Jadran je još uvijek najčešći izbor, a najviše se putuje u bliža odredišta poput Crikvenice i Selca, gdje je na sve cijene ostvaren popust od 15 posto.

– Imamo ponuda od 1400 kuna za polupansion u hotelima s dvije zvjezdice. No, najviše je turista otputovalo u Biograd u hotel s četiri zvjezdice za 2800 kuna – objasnio je Tihomir Husnjak, turistički djelatnik.

Hoteli s pet zvjezdica, kažu u agencijama, gotovo se i ne bukiraju.
– U takve hotele putuje uvijek isti krug ljudi, to se ne mijenja, no takvih je malo – kaže Husnjak.

U hotelu s pet zvjezdica u Novom Vinodolskom najjeftinija je ponuda 6080 kuna za noćenje s doručkom, dok je cijena polupansiona 7690 kuna, što si samo rijetki mogu priuštiti.

– Zato Koprivničani sve češće biraju Tunis, jer za cijenu "all inclusivea" dobiju i avionske karte, a za taj novac na Jadranu dobiju polupansion i moraju sami doći do željenog odredišta – kaže M. Babić te dodaje da se putuje i u Grčku i Egipat, no rijetko, a ostale daleke destinacije Koprivničanima su ipak preskupe.

Da bi ipak nekako skrpali novac za godišnje odmore, Husnjak kaže da su ove godine trend vikend-odlasci na more, po nekoliko puta.

– Upravo se sada najviše putuje i najpopularnije su "last minute" ponude. Trend je odlazak na spojeni vikend s petkom, pa imamo korisnika koji tako odu na more u srpnju, kolovozu, pa čak i rujnu, a potroše manje novca – objašnjava on.

Kako je blizina također jeftinije rješenje, Dubrovnik i Makarska Podravce ove godine ne zanimaju.

Ključne riječi

Komentara 1

JA
Jaane
21:18 26.07.2010.

No vidiš, a mogli su u Pirovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije