Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Poplavljeni smo koještarijama koje je filozof Frankfurtstručno nazvao - bullshit

Za razliku od običnih lažova, koji znaju istinu pa je pokušavaju prikriti, onaj koji prosipa bullshit to čini bez obzira na istinu, a često je i ne zna. Nije mu važna istina, važno mu je samo da uvjeri okolinu

Komentari 78

GA
Gajger
22:15 22.05.2022.

"Svim sredstvima propagande, posebno tiska, radija i kina, kao i feljtonima, brošurama i predavanjima, treba sugerirati stanovništvu da je štetno imati više djece. Moramo naglasiti materijalne gubitke koje to nosi, tj. kao i pogodnosti koje osoba može dobiti za novac koji bi potrošila na djecu. Također treba napomenuti da postoji opasnost po zdravlje žene kada je u pitanju rađanje djece. S takvom propagandom započet će široka kampanja u korist kontracepcije. Mora se stvoriti kontracepcijska industrija. Distribucija i prodaja kontracepcijskih sredstava, kao i pobačaji, ne smiju biti ograničeni zakonom. Također će biti potrebno otvoriti specijalizirane ustanove i osposobiti osoblje za pobačaje. Stanovništvo će radije posegnuti za pobačajima kada te ustanove budu najbolje opremljene. Liječnici moraju moći uskočiti bez obzira na profesionalnu etiku." - Adolf H o slavenskom i židovskom stanovništvu na okupiranim područjima, 1942.

VL
TW
twisteer
21:01 20.05.2022.

vidim natovario si na vrat hrpu luđaka...

VL
JK
Jkjeaigjpd
20:49 29.05.2022.

Gdje ste pročitali da se stanica mjenja kad se jezgre spoje?

VL
JK
Jkjeaigjpd
15:56 29.05.2022.

Ne možemo govoriti o "promjeni" stanice ako se dvije jezgre spoje i nastane stanica sa novim DNA. To je nova stanica, novog čovjeka. U toj DNA su već određene nasljedne osobine novog čovjeka ne njegove majke. Da oplođena jajna stanicaca pripada tijelu majke onda bi u njenom DNA bile određene nasljedne osobine majke, ali to nije tako. To znači da genetičari već u nakupini stanica mogu vidjeti spol, visinu, boju očiju ....ne majke nego novog čovjeka.

VL
JK
Jkjeaigjpd
16:33 26.05.2022.

Malo proučiti što je DNA Oplođena jajna stanica ima drugačiji DNA od svih drugih stanica u ženinom tijelu zato što NE PRIPADA njezinom tijelu.

VL
SZ
SZ123
14:35 24.05.2022.

Jkje... Ravnopravan član društva nije onaj koji drugoj skupini nameće svoj stav.... Vjernik je po defaultu protiv abortusa i to je ok. Nije ok da pod brigom za društvo nameće svoj stav drugima... I među nevjernicima ima pro life zastupnika i to je ok.. Ne vidim da ijedan nevjernik koj radi abortus čini nažao ništa bilo kojem Vjerniku i tako utječe na njegov život. Dok zabrana abortusa upravo to čini ne vjernicima koji nisu pro life...

VL
SZ
SZ123
15:42 20.05.2022.

Majstore ovo sto si sve nabacao upravo odgovara naslovu - teža varijante bullshittinga.... Dakle, pitanje pobacaja je vrhunsko eticko pitanje i bilo kakva simplifikacija poput moje tijelo, moja sloboda ili boziji Dar zivota su potpuno jednaki bullshitinzi...prvo, vjernici s ovim pitanjem problema nemaju i njima zakon ne znaci nista i nije im bitan jer oni zive po principima crkve, zato i jesu vjernici i njih iz ove diskusije treba a priori iskljuciti. A bez njih ostaje samo etika i filozofija unutar koje treba mudro i principijelno odluciti... uopce ne razumijem zasto se crkva I vjernici jogune oko ovog pitanja jer njihova pastva ima jasne propise...nadam se da im nije namjera nama ne vjernicima silom nametati svoje stavove. ..Ili mozda je...?

VL
NO
No1
10:32 20.05.2022.

Jos jedan koji misli da bi se njega trebalo pitati sta ce zena napraviti sa svojim tijelom. Mozda da svojoj supruzi to kaze? Mozda da odete negdje i rijesite problem nastao spermatogenezom, a ne ovdje to odradivati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.