Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Franak
Povratak na članak

Ponovno traže od Vrhovnog suda hitne odluke o kreditima u švicarcima

Predsjednik Upravnog odbora Udruge Franak Elvis Sudar rekao je kako već osam godina traje kolektivna sudska bitka a još uvijek nemaju konačna rješenja.

Komentari 5

CH
chupakabra
17:42 16.02.2019.

Molim administratore vecernjeg lista da ove neobrazovane huškače (neo001 i mikrogrizzly) protiv naroda bez grama srama ukloni sa komentara ispod gore navedenog teksta jer žele relativizirati bankarsko pljačkanje u hrvatskoj od 2007. godine do sada sa raznoraznim podizanjima kamata uslijed podizanja tečaja prebacujući sve na dužnike jednostranom odlukom banke.

VL
DH
dalibor.hren
06:52 17.02.2019.

Kakva država,takvi sudovi!

VL
NE
Neo001
16:20 16.02.2019.

Tko je kriv što su brojni mudrijaši, pohlepni, maloumni uzimali kredite koji su bili ponuđeni svima nama. Brojni su trošili novac na luksuz, skijanja, putovanja,, luksuzne nekretnine iznad njihovih mogućnosti. Mi kukavice, siheraši smo se bojali velikih rizika i sadaa bi mi i naša vlast koju plaćamo trebala rješavati njihove probleme na našoj grbači.

VL
DU
Deleted user
17:27 16.02.2019.

Kako je doista bilo, utipkajte u tražilicu; ‘Švicarci’ su sve do 2010. bili u plusu, ‘rugali se’ eurima, a onda se otvorio pakao. Ukratko, za razliku se mogao kupiti još i auto, pored stana ili stan sa sobom više i nije bilo moguće ni na koji razumski način odvratiti lakome od CHF kredita, a ni u primislima nisu imali mogućnost da tečaj CHF neće biti "zabetoniran" idućih 20-30 godina. U to vrijeme su se kupovali i automobili, cca 55 % cjelokupne god. prodaje je išlo preko kreditinih linija u CHF i auto kuće su imale partnerske banke. I što bi? Ti su skoro svi prošli bolje nego eurski dužnici jer su to bili kratkoročni krediti na 2-4 godine i tek ih je malo "štrajfalo" 2010, kad je kredit već bio pretežno otplaćen. Za njih su ti krediti ispali povoljnost, a danas svi vrište da su banke lihvari, dakle te iste koje su godinama držale CHF dužnike u povoljnijoj otplatnoj poziciji nego eurske, slijedom tih istih ugovora. Istina je voda duboka! A puk ima pamćenje kao zlatne ribice...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.