Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ULJANIK

Optužnica podignuta ponovo nakon nadopune istrage. Šteta je 900 milijuna kuna

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
01.09.2021.
u 08:46

Dopuna istrage bila je pokrenuta u ožujku, a ŽDO je u nekom trenutku od suda tražio da mu produlji rok za provođenje istrage, čemu je u lipnju bilo udovoljeno

Nakon što je u veljači optužno Županijskog suda u Puli na doradu tužiteljstvu vratilo optužnicu u aferu Uljanik, optužnica u toj aferi, za koju se već sada sa sigurnošću može prognozirati da će se po sa sudovima vući godinama, ponovo je podignuta.

Podiglo ju je ŽDO Rijeka, koje je prethodno, po nalogu optužnog vijeća, trebalo ispitati neke svjedoke, čiji su raniji iskazi bili izdvojeni kao nezakoniti. Osim toga sud je tražio i da se prevede neka dokumentacija koja je bila bitna za financijsko vještačenje. Dopuna istrage bila je pokrenuta u ožujku, a ŽDO je u nekom trenutku od suda tražio da mu produlji rok za provođenje istrage, čemu je u lipnju bilo udovoljeno.  

Nakon što je to napravljeno, podignuta je nova optužnica kojom se 12 osoba, uglavnom bivši čelnici Uljanika i 3. maja terete za niz zloporaba u gospodarskom poslovanju te subvencijsku prevaru tešku oko 900 milijuna kuna.  

U aferi Uljanik optuženi su Marinko Brgić, bivši član uprave Uljanika i 3. maja, Dragutin Pavletić, bivši direktor Uljanik plovidbe, Veljko Grbac, i bivši član Uprave, Gianni Rossanda bivši predsjednik uprave Uljanik grupe, Anton Brajković, bivši predsjednik uprave Uljanik grupe, Silvan Kranjc, bivši direktor Uljanik Brodogradilište, bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Maksimilijan Percan, Elvis Pahljina, koji je bio direktor Uljanik Pomorstva za usluge Darko Šorc, direktor Uljanik Shipmanagementa, Domagoj Klarić, bivši direktor 3. maja i Eduard Milovan, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta. Optužena je i tvrtka Uljanik plovidbe.

Afera Uljanik ima i drugi krak u kojem još nije okončana istraga, a tamo se 11 osoba zbog malverzacija u rekonstrukciji 3. maja sumnjiči za štetu od 1,5 milijarde kuna. 

VIDEO Policija dovodi uhićene u akciji Uljanik

Komentara 5

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
21:58 31.08.2021.

300 mil kn. Sitnica. Objesiti odmah !

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:37 01.09.2021.

Svi optuženi iz IDS-a i SDP-a ali i dalje je HDZ kriv.

Avatar ysvlacionicy
ysvlacionicy
23:27 31.08.2021.

samo vi glasajte za hdz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije