Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.03.2014. u 12:00

Na iduću sjednicu neka pošalje vozača ili bar glasnogovornicu.

Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, zorno je pokazala što misli o najvišem predstavničkom tijelu – Saboru. Na sjednicu Odbora za obitelj, mlade i sport gdje je trebalo razriješiti Milu Jelavić, sadašnju pravobraniteljicu za djecu, i predstaviti novu, Ivanu Milas Klarić, nije došla ni ministrica, ni njezin zamjenik, ni njezini pomoćnici. Umjesto toga, Opačić je na sjednicu poslala svoju tajnicu da zastupa Vladu, što je suprotno Poslovniku, pa je sjednica odgođena. Na iduću sjednicu neka pošalje vozača ili bar glasnogovornicu.

Dao oglas da daruje kuću i zemlju u Vučevici na deset godina

Zvonimir Boljat iz Kaštela dao je oglas kojim daruje kuću i zemlju u Vučevici na deset godina pod jedinim uvjetom da se zemlja obrađuje. Zainteresiranih je mnogo, a Boljat u Slobodnoj objašnjava da ne želi da mu djedovina propada, a budućem korisniku pružit će priliku da krene s novim načinom života. Neobično Boljatovo ustupanje djedovine na korištenje zainteresiranima može biti putokaz i državi koja ne zna što bi s imovinom koju ne koristi, a godinama propada.

Foto: Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL

Želi pobrati plodove s njive koju ore 20 godina

Ante Đapić, bivši vođa pravaša, uključit će se u utrku za Europarlament s Nezavisnom listom Ante Đapića.

– Zašto bih dopustio diletantima da beru plodove na njivi koju sam orao 20 godina! – kaže Đapić. Za Europarlament – spreman.

Poštar stalno kasni, ali zato zvoni dva puta

Alen Premužak, predsjednik uprave Hrvatske pošte, sustavno radi na povećanju efikasnosti i optimiziranju broja zaposlenika. U praksi to znači da se zatvaraju poštanski uredi i otpuštaju djelatnici pošte kako bi rezultati poslovanja bili što bolji. U nekim dijelovima Hrvatske zbog racionalizacije HP-a usluga je sve lošija pa tako Novi list piše da se u naselja Gorskog kotara odnedavno pošta dostavlja – jednom tjedno.

No ono što je racionalno za poštu, nije za njezine korisnike kojima kasne sudski pozivi, a na zakasnjele račune ni krivi ni dužni plaćaju kamate. Tako se pokazuje da poštar ipak uvijek zvoni dva puta: prvi put sa zakasnjelim računom, a drugi put s opomenom i kamatama.

>>Bivši predsjednik protivi se uvođenju sankcija

>>Jalov napad Marasa na novog šefa HGK Burilovića

Komentara 1

FR
Francika
12:35 21.03.2014.

Komentarom o zakonodavnoj vlasti dala nam je do znanja tko je i kakva je. Ko visoko leti, nisko pada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije