Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĐAKOVO Pjevači betlehemske zvijezde prikupljaju novac za gladne i siromašne

Pomažu afričkim mališanima

06.01.2009.
u 16:11

Od Božića do današnjeg blagdana Bogojavljenja ili Sveta tri kralja i na đakovačkim ulicama mogli su se susresti Pjevači betlehemske zvijezde. Djeca i mladi, odjeveni kao tri kralja i s betlehemskom zvijezdom, hodali su od kuće do kuće i ondje gdje su ih domaćini pozvali ulazili u njihov dom i izvodili prigodan program. Domaćin im je obično zahvalio novčanim prilogom, a mladi pjevači taj su novac namijenili siromašnoj, gladnoj djeci u Africi.

U svijetu je taj pokret katoličke djece davno osnovan, a unatrag četiri godine udomaćio se i u Đakovu.

Članovi Misijske skupine Župe Svih svetih akciju su proveli pod sloganom “Djeca pomažu djeci”. Sestra Ignacija, koja ih vodi, kaže da je lani u akciji prikupljeno oko 11.000 kuna, a ni ove godine ne očekuju manje. Učenici Mirna Bognar, Josip Šola te Matea i Tomislav Kelava svesrdno pomažu i s betlehemskom zvijezdom kao vodiljom neumorno obilazili domove Đakovčana, a prikupljeni novac poslat će misijama.

– Mi za 20 lipa kupujemo žvake, a toliko stoji obrok za dijete u Africi – kazala je Mirna Bognar i dodala da se u akciju uključila kako bi pomogla siromašnoj i gladnoj djeci.

Sestra Ignacija kaže kako su Đakovčani također darežljivi. Pomažu misijama u cijelom svijetu.

Svojim prilozima dosad su omogućili školovanje 57 djece iz Afrike, Tajvana i Brazila. Osim toga, brinu se o četiri misijske postaje i o školovanju deset afričkih bogoslova.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije