Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPRED NJE SAMO FRANCUSKA

Novi poredak vojnih sila: Ova je država postala glavni saveznik SAD-a u EU

25.03.2024.
u 06:29

Francuski predsjednik Macron i poljski premijer Tusk zagovaraju mogućnost da bi se njihove oružane efektive poslale u Ukrajinu, čak je i ta opcija na stolu, govori analitičar Marinko Ogorec

Ključne riječi

Komentara 31

SK
SkvikiZg
06:56 25.03.2024.

Zna Poljska dobro ko joj je susjedi i kakve on ambicije ima.

TR
trpimir2022
08:21 25.03.2024.

Poljake su kroz povijest Nijemci potiskivali na istok, a Rusi ih nakon drugog svjeskog rata vratili na Zapad. Sad su glavni američki igrač, kontra Nijemaca i Rusa. Ameri će pod Trumpom opet u izolacionizam, a Poljaci će opet u povjest, da je malo bolje prouče.

XA
xaron
20:28 25.03.2024.

Pa i nije sve baš tako. Rusi su izbacili Francusku vojsku (legiju stranaca) iz Afrike gdje je ta jedinica i stvorena.Plačenu vojsku nisu imali gdje rasporediti (kasarne na Korzici su več popunjene), te su legionare poslali u Ukrajinu. Ako titi tamo i izginu, niko u Francuskoj neče zaplakati za strancima iz legije , plus če uštediti novce za plače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije