Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvavi prosvjedi

Političari, znajte, iznevjerili ste naša očekivanja i naše povjerenje!

'26.02.2011.,Zagreb - Nesto prije podneva branitelji koji su dosli iz cijele Hrvatske poceli su se okupljati na Trgu bana Jelacica, . U isto vrijeme na Policijskoj akademiji poceo je skup udruga koje
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/4
26.02.2011.
u 19:30

Branitelji traže puštanje na slobodu svih 350 utamničenih hrvatskih branitelja zbog ratnog zločina i žele da svaki Hrvat može dostojno živjeti od svojega rada

Kao što je bilo i najavljivano, na prosvjed nisu došli samo branitelji. Stiglo je i više od tisuću poljoprivrednika i ogorčenih ribara iz svih krajeva zemlje, radnika koji mjesecima nisu kune primili, pa i umirovljenika koji bijednim mirovinama jedva spajaju kraj s krajem.

Djeca branitelja

Potporu svojim očevima došla su dati i djeca branitelja koji leže u hrvatskim zatvorima zbog zločina, stopostotnih ratnih vojnih invalida koji su sa sobom na skup ponijeli i potvrde o mirovinama koje su, kažu, pet puta manje od plaće premijerke Kosor, koja se prošli tjedan hvalila kako je novim zakonom o braniteljima njima osigurala respektabilne mirovine. Svi oni imaju iste zahtjeve.

>> Kronologija prosvjeda

Njih su prije gotovo mjesec dana uputili u Vladu i Ured predsjednika, no odgovor im do dana današnjeg nije stigao. Traže puštanje na slobodu svih 350 utamničenih hrvatskih branitelja protiv kojih je Bajić pokrenuo postupak zbog navodnog ratnog zločina u Domovinskom ratu. Traže da svakom hrvatskom branitelju kojem se sudi za navodni zločin u ratu država i Vlada moraju osigurati pravedno suđenje. Žele da svaki Hrvat može dostojno živjeti od svojega rada.

Istina o ratu

– Političari, poručujemo vam da ste iznevjerili naša očekivanja, naše povjerenje, i pali ste na povijesnom ispitu odgovornosti vođenja hrvatske države. No neka ne likuju ni oni iz Kukuriku koalicije. I oni su se ogriješili o interese hrvatskog naroda – poručio je Željko Sačić, glavni organizator prosvjeda.

Andrija Hebrang, član Predsjedništva HDZ-a, te ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković jučer su sa svoje tiskovne konferencije poručili da su branitelji za HDZ bili i ostali svetinja te da im je prioritet povratak branitelja Purde u domovinu. Hebrang je dodao i da će RH kao članica EU moći bolje rješavati probleme branitelja i imati više mogućnosti govoriti i pronositi istinu o Domovinskom ratu.

Prosvjed je okupio na jednom mjestu niz heroja poput pukovnika Petra Janjića Tromblona te zadnjeg zapovjednika obrane Vukovara Branka Borkovića Mladog Jastreba

Đurđica Knapić ponijela je sliku poginulog brata Dragana. Među prosvjednicima bilo je dosta ljudi koji su ostali bez svojih najmilijih. Na skup je došlo i više stopostotnih ratnih invalida, među kojima i narednik Marjan Bišćan, osam puta odlikovan. Više stotina fejsbukovaca, među kojima je bilo i huligana s navijačkim obilježjima, iskoristili braniteljski prosvjed za obračun s policijom i proboj na Gornji grad

Komentara 939

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
21:15 26.02.2011.

Kaje rambo,jesil dobil po pickici

OB
-obrisani-
22:37 26.02.2011.

rambo to frende

Avatar Relaksacijaa
Relaksacijaa
20:25 26.02.2011.

SNimate VI ,ali Snimamo i MI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije