Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Političari otvoreno o nadolazećim kampanjama i superizbornoj godini

Politički panel na Bernaysu
Bernays
01.02.2024.
u 16:02

U superizbornoj godini birači u Hrvatskoj i izvan nje čak tri puta će izlaziti na izbore. Na njima će birati zastupnike u Europskom parlamentu i Hrvatskom saboru, ali i novog ili starog predsjednika.

Poznato je kako nas u 2024., superizbornoj godini očekuju europski, parlamentarni i predsjednički izbori, ali još uvijek nisu poznati svi datumi njihova održavanja. Iako svaki od ovih izbora nosi svoju težinu, javnost tradicionalno najviše zanimaju izbori za Hrvatski sabor za koje je krajnji zakonski rok sredina rujna, odnosno 15. rujna, dok će se predsjednički protegnuti vjerojatno do samog prosinca.

Osim datuma izbora, birače zanima tko će s kim u koaliciji izaći pred birače, tko će sve htjeti biti novi premijer, sadržaj kampanja kojima će stranke pokušati pridobiti glasove, ali osobe koje će nositi stranačke i kandidacijske liste.

Tradicionalno otvorena rasprava

Ususret izborima u superizbornoj godini, zagrebačko Veleučilište Edward Bernays u četvrtak, 1. veljače, u 16:00 u svojim prostorima u Ulici grada Vukovara 23, ugostit će petero istaknutih političara - potpredsjednika Vlade RH i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića (HDZ), gradonačelnika Koprivnice i zastupnika u Hrvatskom saboru Mišela Jakšića (SDP), zastupnice u Hrvatskom saboru Marijanu Puljak (Centar) i Sandru Benčić (MOŽEMO!) te zastupnika u Hrvatskom saboru Zvonimira Troskota (Most). S njima će se u formi panel rasprave razgovarati o izazovima superizborne godine, političkim kampanjama koje moraju pripremiti i strategijama kojima se tijekom ove godine planiraju obratiti hrvatskim biračima.

Ovo nije prvi put da ovo veleučilište organizira panel raspravu s političarima u glavnoj ulozi. O položaju mladih u politici iznenađujuće otvoreno su pred publikom u identičnom formatu raspravljali zastupnica u Hrvatskom saboru mr. sc. Mirela Ahmetović (SDP), ministar pravosuđa i uprave dr. sc. Ivan Malenica (HDZ), zastupnik u Hrvatskom saboru dr. sc. Božo Petrov (Most) te gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec (FOKUS).

VEZANI ČLANCI:

Program za politički angažirane pojedince

Obje panel rasprave organizirane su u sklopu Političke akademije, programa koji je namijenjen politički angažiranim pojedincima na svim razinama nacionalne, lokalne i regionalne politike. Program se jednom godišnje izvodi u sklopu Veleučilišta Edward Bernays i upravo je objavljeno otvaranje prijava za upis treće generacije.

Posebnost programa Političke akademije je njegov "nadstranački" karakter, s obzirom na to predavači, koji uz teorijsko znanje posjeduju i izraženo praktično iskustvo stečeno na terenu ili obnašanjem različitih funkcija u izvršnoj vlasti i lokalnoj politici, dolaze iz svih političkih opcija, što programu daje dodatnu širinu, a polaznicima omogućuje stjecanje praktičnih znanja od predavača s različitog političkog spektra u Republici Hrvatskoj.

Ulaz na panel raspravu je besplatan i slobodan svima. Više informacija možete pronaći ovdje.

VIDEO Plenković o izboru Turudića: 'Presudila je zrelost u nastupu, dosadašnje iskustvo, program'

Komentara 1

FR
FraneTente1861
20:30 31.01.2024.

Zasto Puljak koja ima potporu 1% biraca na drzavnom nivou?Zasto Mozemo i Bencic koji su na samo 8%, pali od 15% prosle godina i bez znacaja izvan Zagreba?Gdje su desne domoljubne opcije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije