Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI DETALJI

Filmska potjera u Varaždinu: Pokušao pregaziti policajce, oni pucali za njim

Zagreb: U prometnoj nesre?i u Kerestincu jedna osoba poginula
Petar Glebov/PIXSELL
24.12.2021.
u 20:56

Više detalja će biti poznato nakon očevida.

Gotovo filmska scena počela je na području Međimurske županije danas u popodnevnim satima, a kako je muškarac odbio zaustaviti vozili i krenuo prema dravskom mostu potjeri su se pridružili i varaždinski policajci. 

Policija je u potjeri upotrijebila i vatreno oružje, no nitko pritom nije ozlijeđen. 

Muškarac je na kraju uhićen. Kad smo zvali policiju, rečeno nam je kako će kasnije objaviti više detalja po završetku očevida. 

PU varaždinska objavila je izvanredno priopćenje. 

"U petak, 24. prosinca oko 15.30 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je obavijest Policijske uprave međimurske da su policijski službenici spomenute Uprave u potjeri za osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, koje se ne zaustavlja na znakove policijskih službenika te se kreće u smjeru Varaždinske županije čineći brojne prometne prekršaje i ugrožavajući pritom sigurnost drugih sudionika u prometu.

Također je zatraženo da policijski službenici Policijske uprave varaždinske pruže pomoć i pokušaju zaustaviti vozilo i vozača. Odmah po zaprimanju dojave kod Dravskog mosta u Varaždinu upućeni su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske i Policijske postaje Varaždin, s ciljem zaustavljanja vozila i vozača.

Dolaskom na Dravski most, policijski su službenici izašli iz vozila te uspostavili blokadni punkt kako bi pokušali zaustaviti spomenuto vozilo i vozača. Po uočavanju vozila jedan od navedenih policajaca ispred blokadnog punkta pokušao je izdavanjem znakova zaustaviti vozilo u bijegu, no isto se nije zaustavilo, a policajac je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu. Nakon toga vozač je usmjerio vozilo prema drugom policijskom službeniku koji se nalazio uz blokadni punkt, u namjeri pregaženja. Kako vozač nije imao namjeru zaustaviti vozilo, policijski službenik je u nužnoj obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila kako bi spriječio nalet istog na sebe.

Vozač je nakon toga i dalje nastavio vožnju u smjeru Varaždina te se oglušio i na znakove policajaca Interventne jedinice policije i zaobišao ih, no ubrzo je, u Međimurskoj ulici zaustavljen i uhićen uz uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje. Kako je utvrđeno, radi se o 33-godišnjaku s područja Međimurja koji je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Teško ubojstvo u pokušaju i Prisila prema policijskim službenicima priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku upravu varaždinsku", navodi se u priopćenju. 

Komentara 12

NE
nešperlin
22:15 24.12.2021.

Je li Kajtazijev glasač? Cijepljen s tri doze pa će mu oprostiti jer je zbog toga malčice skrenuo?

LO
Loreto12@
21:32 24.12.2021.

Nema šale s ovim policajcima.. Respekt, šteta samo što ga nisu skratili za glavu s obzirom na radnje koje je izvodio..

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
21:13 24.12.2021.

Bitan je reciprocitet. On je pokušao pregazit njih, a sada će oni njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije