Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rim

Policija zaustavila napadače na imigrante u četvrti Tor Sapeinza

policija
Foto: Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL
12.11.2014.
u 10:30

Iza skupine od 50 napadača bilo je i oko 200 stanovnika, a među kojima je bilo i onih koji su klicali "Živio Duce“ (Mussolini)

Policija je zaustavila napad na zgradu u rimskoj četvrti Tor Sapienza u kojoj je smješteno 36 imigranata iz Afrike i Bangladeša. U noći od utorka na srijedu skupina od oko 50 osoba, mnogi od kojih su bili "naoružani“ palicama htjeli su napasti i protjerati imigrante. Došlo je do sučeljavanja s policijom. Ranjeno je najmanje 12 napadača i četiri policajca. Ozlijeđen je i snimatelj talijanske televizije.

Među napadačima, odnosno onima koji žele izbacivanje imigranata, bilo je i stanovnika te rimske četvrti u kojoj već danima kuha zbog prisutnosti imigranata, koli su zaplašeni i kažu kako su napdači htjeli ući u zgradu. Iza skupine od 50 napadača bilo je i oko 200 stanovnika, a među kojima je bilo i onih koji su klicali "Živio Duce“ (Mussolini). Prije noćnog napada koji je policija spriječila i suzavcima, oko 400 stanovnika rimske četvrti zauzelo je ulicu u kojoj se nalazi zgrada s imigrantima i vikalo: "Crnci trebaju otići odavde“.

Istraga ne isključuje mogućnost da su prosvijed protiv imigranata organizirali lokalni dileri kojima prisutnost stranaca smeta rasparčavanju droge. Naime, zbog imigranata u četvrti ima i više policajaca, koji dilerima kvare posao.  

>> Poplava paralizirala dijelove Italije. Evakuirano tisuće ljudi

Komentara 3

MU
Mućanin
11:47 12.11.2014.

Na šta je spao ovaj VL, mogli ste barem staviti neku sliku talijanske policije!

SA
santos008
07:41 13.11.2014.

Budi se Europa ode demokracija u onu stvar.

XA
xaron
20:52 12.11.2014.

Po medijima, za sve sukobe Italijana i Afrikanca u Rimu krivi su dileri droge. Savršeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije