Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kutina

Policija zaplijenila 250 kilograma rezanog duhana

duhan sisak (1)
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
09.10.2013.
u 14:17

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta ove policijske uprave te Policijske postaje Kutina duhan su pronašli u mjestu Šartovac kada su zaustavili teretni automobil virovitičkih registracijskih oznaka

Na području Kutine policija je u ponedjeljak popodne zaplijenila 250 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta ove policijske uprave te Policijske postaje Kutina duhan su pronašli u mjestu Šartovac kada su zaustavili teretni automobil virovitičkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnji muškarac s područja Virovitice.

Kontrolom je utvrđeno da u tovarnom prostoru vozila prevozi 13 plastičnih vreća ispunjenih s ukupno 250 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Duhan je od njega oduzet, on je uhićen te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da ga je kupio na području Virovitice od njemu nepoznate osobe s namjerom daljnje prodaje.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini biti podnesena kaznena prijava.

– Riječ je o višetjednom radu detektiranja kanala za dovoz rezanog duhana na područje Grada Siska. Očekivali smo dolazak veće količine duhana na ovo područje, obzirom je sezona sušenja pri kraju. Duhan je bio spreman za prodaju prilikom čega bi se moglo zaraditi 50 do 60 tisuća kuna.

Nastavljamo istragu vezano uz naručitelja ove pošiljke, rekao je voditelj Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave sisačko-moslavačke Edin Ciriković. U zadnjih godinu dana na području ove Policijske uprave zaplijenjeno je više od 500 kilograma rezanog duhana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije