Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasno

Policija upozorava na prijevaru: Budite oprezni ako primite ovakav poziv

novac
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
03.07.2018.
u 14:14

Za takvo kazneno djelo prijevare sumnjiči se 24-godišnji državljanin Velike Britanije

PU dubrovačko-neretvanska upozorava građane na oblik prijevare u kojem se nepoznata osoba predstavlja kao zaposlenik konzulata ili veleposlanstva neke države pa traži novac za pomoć člana obitelji žrtve.

– Ako građani dobiju takav poziv, preporučujemo da odmah stupite u kontakt s osobom koja navodno traži pomoć ili s nekom od njoj bliskih osoba kako biste provjerili istinitost dobivenih informacija prije uplaćivanja novca i da ne biste postali žrtve prijevare – upozoravaju policajci, prenosi Dubrovnik Press.

Za takvo kazneno djelo prijevare sumnjiči se 24-godišnji državljanin Velike Britanije. Naime, kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula utvrđeno je da je sredinom ožujka ove godine 72-godišnjakinja dobila telefonski poziv ženske osobe iz SAD-a, koja se predstavila kao predstavnica konzulata, i zatražila da se za potrebe pokrivanja troškova adekvatne liječničke skrbi njene tete, koja živi u Australiji, uplati novac.

Potom je s istog broja nazvao muškarac koji se predstavio kao tetin unuk i tražio novčanu pomoć za baku, nakon čega su 72-godišnjakinja i njena 74-godišnja sestra na račun osumnjičenog uplatile novčani iznos od 15.430 kuna. Nakon što je muškarac i sljedećeg dana tražio uplatu novca, oštećene su shvatile da su prevarene i cijeli su slučaj prijavile policiji.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Komentara 4

DE
deda1234
23:43 03.07.2018.

Meni neki lik reko da sam naljedio 15000000 dolara u gani... :)

MO
modovisisajteMaraschino
19:09 03.07.2018.

ne znam koliko možeš biti naivan da nasjedaš na takvo što

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije