Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ČEŠĆI NAPADI

Policija poziva na oprez: Ako ste primili ovakvu poruku, ne nasjedajte, riječ je o prevari

Za vrijeme ispijanja kave najčešće društvo ljudima pravi njihov mobitel
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
01.04.2022.
u 15:07

Počinitelji obavještavaju građane kako su odabrani za odlično plaćeni posao te se radi prihvaćanja posla trebaju javiti na inozemni broj telefona što bi građanima, da takvo što i učine, uzrokovalo uvećane telefonske račune s obzirom da se radi o tzv. telefonskim uslugama s dodanom vrijednošću - stoji u priopćenju Ravnateljstva.

Ravnateljstvo policije pozvalo je građane na dodatni oprez i uputili su ih da ne daju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama nepoznatim osobama. U slučaju da se osjećaju oštećenima , savjetuju iz Ravnateljstva.

- Policiji se javljaju građani koji su izloženi internetskim prijevarama. Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, koriste mobilne aplikacije za razmjenu poruka, putem kojih prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice, nakon čega zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

Također putem aplikacija za razmjenu poruka, počinitelji obavještavaju građane kako su odabrani za odlično plaćeni posao te se radi prihvaćanja posla trebaju javiti na inozemni broj telefona što bi građanima, da takvo što i učine, uzrokovalo uvećane telefonske račune s obzirom da se radi o tzv. telefonskim uslugama s dodanom vrijednošću - stoji u priopćenju Ravnateljstva.

Ističu kako su napadi učestali i su već više puta upozoravali na njih.

- Ovom prilikom, ponovo upozoravamo na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama ili povratnih telefonskih poziva na nepoznate brojeve u inozemstvu. Pozivamo vas na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište - navode.

VIDEO: Na mjestu eksplozije kuće u Bilju završen očevid: Uzrok curenje plina iz plinske boce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije