Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog teškog terena

Policija u Sibiru traži sobove da im pomognu u borbi protiv zločina

sob
Foto: DPA/PIXSELL
25.12.2014.
u 16:35

Prema pisanju ruskih novina Izvestia, policija u toj oblasti krdo sobova traži od 2012., a zahtjev im možda sada bude bio odobren

Ruska policija u autonomnoj Jamalskonenečkoj oblasti u Sibiru želi da joj u borbi protiv zločina pomognu sobovi.

Prema pisanju ruskih novina Izvestia, policija u toj oblasti krdo sobova traži od 2012., a zahtjev im možda sada bude bio odobren, javlja The Independent. Inače policija u ruskoj arktičkoj tundri za vožnju po teškom terenu obično koristi motorne sanjke, no policijske snage tvrde da je sa njima teško po dubokom snijegu. Motorne sanjke, naime, znaju se pokvariti ili im ponestane goriva, a sobovi su savršeno 'opremljeni 'za 'neprijateljski' okoliš. Kopita tih životinja prilagođavaju se tome je li ljeto ili zima.

Prema informacijama agencije Interfax u prvoj polovici 2014. počinjena su 163 kaznena djela u općini Jamalski u Jamalskonenečkoj oblasti u zapadnom Sibiru među kojima je bilo pljački, huliganizama i pijanih obračuna za koje policija kaže da su uobičajeni diljem oblasti. Do nekih mjesta, kako je kazao glasnogovornik policije, može se doći samo na sobovima zbog čega je teško goniti osumnjičenike.

>> Evo kako izgledaju saonice Djeda Božićnjaka za 200.000 funti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije