Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Policija traži dijagnoze pacijenata

Nesreća u Svetoj Heleni
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
12.08.2019.
u 18:58

"Njoj su u ordinaciju došla četiri policajca i inspektor u pretres. Došli su oduzeti dokazni materijal. Ona tog pacijenta nije vidjela dva-tri mjeseca"

Obiteljska liječnica vozača koji se prije mjesec dana pod utjecajem droge autom zabio u drugi automobil kažnjena je s pet tisuća kuna jer nije policiji prijavila izmijenjene okolnosti njegova zdravstvenog stanja. Na takvu odluku liječnica će se žaliti, a u međuvremenu se ne želi javno eksponirati. No, cijelim ovim iskustvom osjeća se istraumatizirano i žrtvom.

– Njoj su u ordinaciju došla četiri policajca i inspektor u pretres. Došli su oduzeti dokazni materijal. Ona tog pacijenta nije vidjela dva-tri mjeseca. Nije li trebao MUP-u netko iz bolnice u kojoj se liječio javiti da mu je zdravstveno stanje promijenjeno? I što to uopće znači? Uostalom, mi kao liječnici i ne znamo tko je od naših pacijenata vozač, kako bismo mi to znali, da sad ispitujemo ljude imaju li vozačku i voze li? – govori dr. Vikica Krolo, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KOHOM).

Njezine riječi potvrđuje nam sama osuđena liječnica koja je krivom proglašena po dvije osnove; jer je odbila dati dokumentaciju vozača i jer nije javila njegovo izmijenjeno zdravstveno stanje. Cijela je situacija očito apsurdna bila otpočetka jer je, kako nam je opisala, po dokumentaciju pacijenta došao policajac s običnom bilježnicom i jednostavno je zatražio! Bez ikakva papira odnosno naloga.

>> Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Rat srpskog ministra kulture zbog Tesle

>> Spomenik domovini vrijedan 35 milijuna kuna gradit će i tvrtka Bandićeva kuma

>> Ministar Grlić Radman ljetnom diplomacijom popravlja odnose

>> Marin Medak: Opstat će samo veliki restorani i njihovi lanci

Ključne riječi

Komentara 9

13
1312cc
21:12 12.08.2019.

Policijska lakrdija od države.

DV
dvorskaluda
05:48 13.08.2019.

Tipično; država nema ustrojen Državni registar narkomana, ljudi s dijagnozama uz koje je zabranjeno voziti ili se dopušta isključivo pod određenim uvjetima, kao što nema ni jedinstvenog registra kažnjavanih za razna nedjela. Sve je prepušteno stihiji, a milijuni raznih podatakaa o stanovnicima Hrvatske prikupljaju se, očito, iz vica, znatiželje ili dosade??

AV
avim
16:35 13.08.2019.

Ova policija,Država i svi oko njih prisiljeni su,, naći krivca,,pa makar to bila doktorica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije