Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Policija pronašla kod uhićenog mladića snimke na kojima se mladi drogiraju

Ilustracija ovisnosti o kockanju, narkoticima i alkoholu
Davor Puklavec/PIXSELL
10.02.2022.
u 13:33

SMS porukom bi naručio što želi konzumirati, a ovaj bi mu zatim svojim BMW-om na kućnu adresu u Kalinovcu dostavio drogu za koju bi mu dao novac. Potvrdio je kako je tu bilo još i preprodaja speeda, no nije se mogao sjetiti točne količine i iznosa novca koliko ga je platio.

Mladić (29) iz Bjelovara na koprivničkom je Općinskom sudu optužen zbog zlouporabe opojnih droga. Njega se tereti za preprodaju zabranjenih opojnih supstanci poput amfetamina uličnog naziva ‘speed’, ‘ecstasyja’ i marihuane.

U optužnici se navodi da je 29-godišnjak radio u đurđevačkom kraju. Policajci su u njegovom BMW-u pronašli 4,8 grama speeda, pola grama kokaina, manje od grama ecstasyja i četiri paketića marihuane ukupne težine 200 grama. Tužitelji tvrde da su opojne supstance bile namijenjene daljnjoj preprodaji, piše Podravski.hr.

On je prodao mladiću u Budančevici i Kalinovcu za 500 kuna prodao 15 grama speeda i pet grama marihuane, a istom je mladiću još u najmanje dva navrata prodao točno neutvrđenu količinu amfetamina, svaki put za najmanje 200 kuna.

U optužnici se traže da mladić u državni proračun uplati 900 kuna koliko je nezakonito zaradio preprodajom droge i da bude proglašenim krivim.

Zanimljive snimke

Jedan od najzanimljivijih detalja cijele priče otkriven u optužnici je taj da su policajci tijekom kriminalističkog istraživanja na njegovu mobitelu pronašli videosnimke na kojima se vidi osobe koje konzumiraju droge  kojima je 29-godišnjak nabavljao drogu.

Analizom tvari pronađene u njegovu BMW-u nedvojbeno je utvrđeno kako se radi i zabranjenim opijatima. Prilikom uhićenja kod mladića pronađena je i veća količina novca od 4200 kuna, a da je riječ o preprodavaču droge tijekom istrage potvrdio je i mladić iz Kalinovca koji je bio njegov stalni kupac.

Taj je mladić potvrdio kako poznaje 29-godišnjaka i da je od njega kupio pet grama ‘marice’ i 15 grama ‘speeda’, a opisao je i način kupoprodaje. SMS porukom bi naručio što želi konzumirati, a ovaj bi mu zatim svojim BMW-om na kućnu adresu u Kalinovcu dostavio drogu za koju bi mu dao novac. Potvrdio je kako je tu bilo još i preprodaja speeda, no nije se mogao sjetiti točne količine i iznosa novca koliko ga je platio. Nije poznato kako je okrivljenik došao u posjed veće količine droge koju je pakirano u vrećicama i posjedovao radi daljnje preprodaje.

– Okrivljenik je bio svjestan zabranjenosti i štetnosti droga te je usprkos tomu drogu prodajom stavljao u promet i posjedovao je radi daljnje prodaje – navodi se u optužnici, piše Podravski.hr.

 Mladić prema članku kaznenog zakona za koji je prijavljen može biti osuđen do pola godine zatvora.

VIDEO: Sandra Benčić o reformi sudstva: "Tražimo da se objavljuje sudska praksa! Pa mi 30 godina to nismo uspjeli riješiti!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije