Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Policija otkrila uigranu bandu koja je krala sekundarne sirovine

Bakrene žice, ilustracija
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA
1/3
06.02.2023.
u 14:01

Sedmero hrvatskih državljana koji su organizirano krali bakar, policija je otkrila kada je zaustavila automobil kojim su prevozili kolutove bakrenih vodiča. Ukupna materijalna šteta se procjenjuje se na oko 20 tisuća eura

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad sedmero hrvatskih državljana (30,29,28,27,26,26 i 23) zbog počinjenih više kaznenih djela teške krađe. U srijedu, 1. veljače oko 20 sati u mjestu Prekopa na glinskom području policijski su službenici zaustavili vozilo sisačkih registracija kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 29-godišnjak dok su se u vozilu nalazili 26-godišnjak i 28-godišnjak. Pregledom vozila uočeno je da se u prtljažniku nalaze kolutovi bakrenih vodiča. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su istoga dana, oko 18 sati u Ulici Svetog Križa u Glini, provalili u skladište poduzeća i ukrali bakreni materijal. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 26-godišnjak, 28-godišnjak i 30-godišnjak, u noći s 25./26. veljače prošle godine, u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon koji služi kao skladište i ukrali 1249 kilograma bakra. Nadalje, 14. ožujka prošle godine, u ulici Braće Kavurić u Sisku, njih četvorica ( 29,26,28,26 ) su provalili u krug tvrtke i ukrali 7 bakrenih šinja. Potom su početkom mjeseca srpnja prošle godine, 29-godišnjak i 28-godišnjak ponovno provalili u navedenu tvrtku i ukrali 12 bakrenih šinja.

Utvrđeno je da su 29-godišnjak, 27-godišnjak i 23-godišnjak u noći s 2./3. rujna prošle godine, u ulici Vatroslava Lisinskog u Sisku provalili u teretni vagon koji služi kao skladište i pokušali ukrasti bakar. Ukupna materijalna šteta se procjenjuje se na oko 20 tisuća eura, a protiv osumnjičenih zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

>> VIDEO: Druga snimka tučnjave na Platku

Komentara 3

SP
Stari panj
21:11 06.02.2023.

S obzirom da se ne navode imena, pretpostavljam o kojoj je manjini riječ. Nisu Brazilci, ali sliče.

DU
Deleted user
04:04 08.02.2023.

Koliko mogu primjetiti godinama oni to rade bez većih posljedica.Socijala ide sa dječijim doplatkom te se euri troše bez brige,a i vozni park je sve bolji.

BF
bf23
22:20 07.02.2023.

a sto ces,dosadno ljudima,socijala lagano sjeda,djeciji doplatak takoder,djeca bas i ne idu u skolu,a i zasto bi kada mogu kao roditelji,ulagano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije