Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoke kritike

Policija odbacila optužbe Katarine Peović: 'Njezin istup je neistinit i baca negativno svjetlo'

Zagreb: Sabor raspravlja o imenovanju Ivana Turudica Glavnim drzavnom odvjetnikom
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.02.2024.
u 18:47

Istraživanjem je utvrđeno da su te osobe 29. siječnja oko 7,20 sati došle do gradilišta na Valkanama te je jedna od njih prerezala žicu na zaštitnoj ogradi, odvojila je od stupa i napravila otvor nakon čega je svih šest osoba ušlo u prostor gradilišta, zaustavivši izvođenje građevinskih radova, izvijestila je policija.

Istarska policija odbacila je u subotu kao neistinite izjave saborske zastupnice Katarine Peović (RF) o postupanju policije na Valkanama u Puli, ustvrdivši da njezin istup nije istinit i baca negativno svjetlo na dignitet policijskih službenika i policijsku službu u cjelini. Iz policije su poručili da ne odgovaraju istini tvrdnje Peović da se bez ikakvog razloga uhićuje aktiviste, koji od listopada "brane" Valkane od sječe stabala radi izgradnje novog nogometnog igrališta.

Policija navodi da je 29. siječnja zaprimila pozive od prosvjednika na Valkanama i izvođača radova te su na mjesto događaja upućeni policajci pri čemu je utvrđeno da je zaštitna ograda na gradilištu na Valkanama nasilno otvorena zbog čega je u policijsku postaju pozvano šest osoba koje su tijekom dana uhićene zbog sumnja da su počinile kazneno djelo.

Istraživanjem je utvrđeno da su te osobe 29. siječnja oko 7,20 sati došle do gradilišta na Valkanama te je jedna od njih prerezala žicu na zaštitnoj ogradi, odvojila je od stupa i napravila otvor nakon čega je svih šest osoba ušlo u prostor gradilišta, zaustavivši izvođenje građevinskih radova, izvijestila je policija.

Ističe pritom da aktivisti nisu samo ''prešli'' ogradu, već su nasilno ušli u ograđeni prostor gradilišta i stali pred bager te tako ometali radove i ugrozili vlastite živote. 

Policija navodi da je o uhićenju odmah izvijestila državno odvjetništvo koje je zaprimilo kaznenu prijavu i po njoj nastavlja daljnji rad, a osobe su puštene na slobodu jer više nije postojala potreba za njihovim zadržavanjem. Ističu također da je osobama tijekom uhićenja predana pisana pouka o pravima te je omogućena liječnička pomoć osobama kojima je bila potrebna.

Policija je odbacila i tvrdnju zastupnice Peović da je stala uz bok privatnom investitoru jer je načelnik policijske uprave kućni prijatelj s direktorom investitora, koji bi trebao graditi hotel na Valkanama, ocijenivši to potpunom neistinom.

"Napominjemo kako se policija u svom postupanju vodi isključivo zakonima i podzakonskim propisima, a ne nekakvim postojećim ili nepostojećim prijateljskim odnosima, a tako je bilo i u ovom slučaju", kažu u Istarskoj policiji.

Peović je u srijedu u Hrvatskom saboru rekla da se institucije koriste kao alati interesne skupine i navela da je u Puli u policijskom pritvoru 24 sata zadržano šest aktivista koji su branili Valkane od "krupnog kapitala i devastacije pomorskog dobra kojeg jedan srpski poduzetnik ima na piku već koje vrijeme".

Ljudi su ostali u zatvoru, među njima su bili i članovi RF, neki s ozbiljnim zdravstvenim problemima, praktički su spavali na golom podu, kazala je zastupnica i ocijenila da je to zastrašivanje koje je provela država bez ikakva povoda.

VIDEO: Masovni prosvjed protiv eksremne desnice u Berlinu

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Moodleen
Moodleen
21:01 03.02.2024.

A kaj možemo normalno očekivati od raznih breovički, blenčički, raspupički i ostalih drugarica blebetalica?

MA
Markedjano100
20:39 03.02.2024.

Drugarica se bori za partiju

ŠI
Šime
11:17 04.02.2024.

Drugarica Katarina se bori za radnička prava,pa šta onda ako malo pogriješi.Stranka joj se zove Radnička fronta,a fronta je borba i to borba neprestana.Nasilan ulaz u štićeni prostor je sitnica koju treba zanemariti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije