Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA U ZAGREBU

Policija objavila za što je prijavila vozača Audija, bježao je s mjesta nesreće koju je skrivio

Zagreb: Automobilom u Dubravi udario u parkirane automobile i završio na krovu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
27.04.2021.
u 13:50

Prema priopćenju policije, sve je započelo još na Maksimirskoj cesti

Zagrebačka policija objavila je detalje u kojima opisuju kako je točno došlo do nesreće koja se jučer u 14.30 sati dogodila na Aveniji Dubrava, a u kojoj je tek pukom igrom slučaja nije došlo do još težih posljedica.

Osim toga, policija je navela i kako je 67-godišnji vozač Audija A5 koji je skrivio nesreću kazneno prijavljen zbog obijesne vožnje u cestovnom prometu, za što je prema zakonu zapriječena maksimalna kazna do tri godine zatvora. 

Prema priopćenju policije, sve je započelo još na Maksimirskoj cesti, gdje je 67-godišnjak upravljao osobnim automobilom marke Audi A5 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se u smjeru istoka prema Dubravi.

VIDEO: Trenutak nesreće u zagrebačkoj Dubravi

Dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom cestom zaustavio se iza osobnog automobila marke Mini Cooper zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. U jednom trenutku krenuo je neopreznom vožnjom unaprijed, zbog čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio gore navedenog vozila.

Nakon toga, s ciljem da napusti mjesto prometne nesreće i ne razmjeni podatke s drugim sudionikom iz spomenute nesreće, nastavio je vožnju te je iz obijesti povećao brzinu kretanja, krećući se brzinom većom od 50 km/h od dopuštene u naseljenom mjestu.

Dolaskom do kućnog broja 32 izgubio je kontrolu nad vozilom zbog čega je sletio desno izvan kolnika na južni nogostup, gdje je prednjom desnom bočnom stranom naletio na osobne automobile marke Renault Kangoo i Renault Megane zagrebačkih registarskih oznaka, koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava. Audi je nastavio nekontrolirano se kretati i naletio je na BMW koji se nalazio također nepropisno parkiran na južnom nogostupu, a koji je od siline naleta odbačen u smjeru jugoistoka, pri čemu je naletio na 67-godišnjeg pješaka koji se kretao navedenim nogostupom.

VIDEO: Teška prometna nesreća u zagrebačkoj Dubravi snimljena nadzornim kamerama

Dijelovi vozila oštetili su izlog poduzeća, nakon čega je Audi nastavio nekontrolirano kretanje u istom smjeru te naletio na osobne automobile marke Mazda, BMW, Audi A5 i VW Golfa zagrebačkih registarskih oznaka koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava, gdje je došlo do prevrtanja Audija, okretanja na krov te se zaustavio na tramvajskim tračnicama. Nakon tog prevrtanja dijelovi vozila oštetili su poklopac motora VW Golfa i bočni dio još jednog osobnog automobila marke Toyota Yaris, a koji su bili nepropisno parkirani na južnom nogostupu Ulice Dubrava.

Na samom mjestu događaja, 67-godišnjem pješaku pružena je liječnička pomoć te je odbio daljnji bolnički pregled, dok je osumnjičeni prevezen kolima hitne pomoći u KBC Zagreb, kojom prilikom je pregledan te su ozlijede kvalificirane kao tjelesne ozlijede s mogućnošću prekvalifikacija.

Zbog daljnjeg vještačenja i utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće privremeno je oduzet osobni automobil marke Audi A5. 
 

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
14:09 27.04.2021.

U zivotu ne treba previse zuriti, jer ovak i onak se nema kamo stici, osim kod doktora, u bolnicu i na groblje, a cim vise zuris to je veca vjerojatnost da ces prije tamo i zavrsiti; na groblju i u sretnim slucajevima kod doktora i u bolnici, a zivot kakav je takav je i kolko god da traje, navek ima jednu manu, uvjek je prekratak. I zato ga ne treba trositi na doktore, bolnice, policajce, osiguranja, sudove i druge problematicne stvari. ....... Cudi me da taj Audi deda to nije znal i ne zna, jer - otprilike tak su meni govorili jos davno prije moji dedovi i bake.........

Avatar crikva
crikva
15:02 27.04.2021.

Hahaha. Oduzeli mu auto. Vi se salite, koji auto?

CS
Cijepio_sam_ se
15:28 27.04.2021.

"Neoprezna vožnja" , koja neoprezna vožnja, pa to je luđačka vožnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije