Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEISTINITA OBJAVA

Policija o ošišanom dječaku: Otac podnio prijavu, no nema kaznenog djela

Djelatnik policije
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
11.07.2023.
u 11:27

Među srednjoškolcima kruži priča da neki dječaci kod frizera skraćuju kosu jer su čuli da će ih, ako to ne učine sami, ošišati vršnjaci kad krenu u srednju školu

Policija je danas objavila da je u nedjelju u 11.45 sati u prostorijama Policijske postaje Čakovec 56-godišnjak podnio prijavu prema kojoj su u petak oko 18 sati na tržnici u Čakovcu njegovo dijete prisilno ošišala druga djeca.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je dijete samovoljno sjelo na prodajni pult tržnice te ga je jedno od prisutne djece ošišalo trimerom, dakle nisu potvrđeni navodi iz prijave 56-godišnjaka te nisu utvrđeni elementi kaznenog djela počinjenog na štetu ošišanog djeteta - izvijestila je policija.

S obzirom da nisu utvrđene okolnosti koje se navode u objavi na jednoj društvenoj mreži, koju su preuzeli te objavili brojni lokalni i nacionalni mediji, Policijska uprava međimurska napominje da se objavama takvih i sličnih netočnih te neprovjerenih informacija "može nanijeti znatna šteta svim sudionicima nekog događaja, posebice djeci". Osim toga, nepotrebno se, ističu, uznemirava javnost i netočno se sugerira da je stanje sigurnosti na nekom području narušeno.

No, još nije poznato zašto je dječak pristao na šišanje. Među srednjoškolcima kruži priča da neki dječaci kod frizera skraćuju kosu jer su čuli da će ih, ako to ne učine sami, ošišati vršnjaci kad krenu u srednju školu, kao neku vrstu inicijacije. Moguće je i da se radi o izazovu s društvenih mreža.

VIDEO Terenska ekipa iz Dumovca spasila lisicu u Markuševcu pa je pustili u šumu

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije