Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ RIJEŠEN

Policija se oglasila o 'kombajn-bandi' i otkrila što se dogodilo s nestalim kukuruzom

kombajn
Foto: Damir Spehar/PIXSELL/Ilustracija
1/3
05.11.2019.
u 11:43

Na području PU varaždinske zaprimljene su tri prijave krađa kukuruza s polja, no kasnije je utvrđeno da nije riječ o krađama

Policijska uprava varaždinska odbacila je medijske navode o postojanju nekakve "kombajn-bande" koja pustoši polja kukuruza. Nema, kažu, organiziranih krađa usjeva.

Na području PU varaždinske zaprimljene su, vele, tri prijave krađa kukuruza s polja. Prvo je 65-godišnjak prijavio da mu je nepoznati počinitelj od 8. do 10. listopada, na poljskom predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke, kombajnom ubrao i otuđio 12 redova kukuruza s parcele u njegovom vlasništvu, oštetivši ga za iznos od nekoliko tisuća kuna.

No, vlasnik je naknadno obavijestio policiju da mu kukuruz nije ukraden, već je jedan sumještanin zabunom ubrao njegov kukuruz. Dogovorili su se oko namirenja štete. Isti je slučaj zabilježen i s prijavom 68-godišnjaka koji je prijavio krađu od 17. do 21. listopada u Vrbanovcu. Netko mu je kombajnom ubrao oko 3500 kilograma kukuruza u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

– Vlasnik je također nakon nekoliko dana obavijestio policijske službenike da je vlasnik susjedne parcele zabunom ubrao njegov kukuruz te će se dogovoriti oko namirenja štete  kažu u PU varaždinskoj.

Treću prijavu podnio je 48-godišnji vlasnik oranice između Hrastovskog i Poljanca, kojem je, kako je prijavio policiji, nepoznati počinitelj od 24. do 25. listopada kombajnom pobrao kukuruz vrijedan 7000 kuna.

– Policijski su službenici kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je kukuruz pobrao 39-godišnji vlasnik susjedne parcele. Također je utvrđeno da se ne radi o krađi, već o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. Vezano uz taj događaj, policijski su službenici podnijeli izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu – ističu u PU varaždinskoj. Zabune prilikom berbi na sjeveru Hrvatske nisu rijetkost zbog malih, rascjepkanih, parcela i teško uočljivih međa između njih.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
13:24 05.11.2019.

Radije pišite o tome kak se i tko krade krumpir po poljima u okolici naselja jedne manjine.....

Avatar nekakav
nekakav
12:50 05.11.2019.

ono kad imaš dva reda kukuruza, a kombajn bere 4 reda, pa usput pobere i malo susjedovog! živjela hrvatska, jedina zemlja u bivšoj jugi u kojoj se dozvolio da nasljednici cjepkaju parcele prema 'onom dijelu što im ga je otac dao'!!

ST
stariHEHO
13:59 05.11.2019.

Nema poljoprivrednika koji ne zna gdje je što posijao i gdje mu je međa. Pa tokom godine je sigurno više puta bio na svojoj parceli i bacao gnojivo, špricao korov i vršio proaranje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije