Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklisti, pripazite

'Policija me zaustavila jer sam vozila bicikl i pričala na mobitel, kazna iznosi 500 kuna'

bicikl žena
Foto: Thinstock
13.02.2015.
u 14:25

Prve sunčane zrake nakon nekoliko tjedna izmamile su brojne bicikliste danas na ulice. Tako je i naša čitateljica Ana iz Pule lijepo vrijeme iskoristila za vožnju biciklom do posla

Prve sunčane zrake nakon nekoliko tjedna izmamile su brojne bicikliste danas na ulice. Tako je i naša čitateljica Ana iz Pule lijepo vrijeme iskoristila za vožnju biciklom do posla.

500 kuna zbog mobitela na biciklu

Nesvjesna nedavne promjene zakona, nemalo se iznenadila kada su je u jutarnjim satima zaustavila dva mlada policajca. – Zaustavila me policija jer sam vozila bicikl i pričala na mobitel – otkrila nam je mlada djevojka. Ova dugogodišnja biciklistica, kojoj je u toplijim danima bicikl omiljeno prijevozno sredstvo, istaknula je da kazna za telefoniranje u vožnji biciklom iznosi 500 kuna.

– Bila sam zaista iznenađena, budući da nisam znala da je riječ o prekršaju. Inače to ne bih napravila. Iznenadila sam se jer već dvije godine često telefoniram u vožnji ako to zahtjeva situacija – nadodala je djevojka. Da podsjetimo, Zakon o sigurnosti prometa na cestama mijenjao se tijekom 2014. godine.

Biciklistička savjest i nedostatak staza

– Što se tiče pričanja i vožnje biciklom istodobno, mislim da bi se tu trebalo pozvati na biciklističku savjest, tko to ne može, neka to ne radi. Mislim da se i na račun biciklista pokušava popuniti proračunska rupa. Moram istaknuti da u Puli nema biciklističkih staza, što bi uvelike riješilo probleme i povećalo sigurnost nas biciklista. Uostalom, ponašanje vozača automobila i njihovo trubljenje te dobacivanje često nas mnogo više ometa u vožnji  – zaključuje iznenađena biciklistica, koja je ovim poslala upozorenje svim svojim kolegama na dva kotača.

>>Na posao će sutra biciklom oko 500 građana

>>Evo kada doista možete biti kažnjeni s 500 kuna tijekom vožnje bicikla!

Komentara 43

VE
velika
15:00 13.02.2015.

i 1000 hrk bih vam naplatila satalno sam u strahu od biciklista koji niti vide niti čuju niti ih je baš briga, strah me je da im nešto ne napravim ne bih nikoga željela imati na savijesti

AU
aurora1zn
14:29 13.02.2015.

zasto te policija ne bih kaznila postoji li taj prekrsaj u zakonu ili ne?

AU
aurora1zn
14:31 13.02.2015.

a znas prava biciklista ali kazne ne poznajes a dugogodisnja si biciklistica kako to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije