Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veljko Sabadoš (22) optužuje policiju za prekoračenje ovlasti

Policajac mi je gazio glavu i prijetio smrću u postaji

Veljko Sabadoš
Saša Miljević/Pixsell
13.10.2009.
u 18:51

Sabadoš se u noći sa srijede na četvrtak potukao s dvojicom policajaca izvan dužnosti. Interventna ga je sprovela u postaju, gdje su ga, kaže, dobro izbatinali.

Nakon obračuna s dvojicom policajaca izvan dužnosti koji se u noći na petak dogodio kod benzinske postaje u pulskom naselju Šijana, na liječenju u Općoj bolnici završili su policajac i jedan od mladića koji su se s policajcima potukli. Veljko Sabadoš (22) u bolnici, kaže, nije zbog ozljeda od tučnjave, nego zato što su ga nakon privođenja u postaji pripadnici interventne policije dobro izbatinali.

Krv iz ušiju, nosa, usta...

– Nakon njihova “tretmana”, krv mi je išla iz ušiju i nosa i potpuno mi ispunila usta. Nisam mogao hodati, a u bolnici su mi konstatirali lakši potres mozga – kazao nam je Sabadoš, koji nudi drukčiju verziju događaja od policijske. On i nekoliko prijatelja u Barbanu su te večeri igrali nogometnu utakmicu, a nakon što su proslavili pobjedu, na povratku su stali na benzinskoj crpki. Tamo su, kaže, bila dvojica muškaraca koja su ispijala pivo.

– Mi jesmo popili, ali siguran sam da su i oni bili pijani. Nešto su nam dobacili, mi smo odgovorili, na što je jedan od njih krenuo na prijatelja i udario ga. Tako je došlo do tučnjave. Za dvadesetak sekunda došla je interventna policija i sprovela nas u postaju – kaže. U tučnjavi je jednom policajcu slomljen nos.

– Već u marici počela su vrijeđanja i šamari. Kad smo stigli u postaju, najprije su me iz marice šutnuli kao vreću. U postaji se okupilo više policajaca, njih šest ili sedam, a među njima i ozlijeđeni. Šamarao me, nogom mi gazio glavu, uhvatio me za vrat i unio mi se u lice. Rekao je da će me ubiti i da je on mnoge već ubio, a kad sam počeo pljuvati krv, i zbog toga me opsovao.

Pustio me i lupio sam glavom o pod. Nakon 40-ak minuta stigla je Hitna. Već sam pomišljao da ću se ugušiti od krvi – kazao je te dodao kako je u postaji tražio da mu se dopusti pozvati odvjetnika.

Nije znao da su policajci

Prije obračuna, kaže, nije znao da su policajci jer se nisu legitimirali.

– Pročitao sam u novinama da smo razbijali boce i galamili, pa su nas opomenuli. To nije točno.

Da smo znali da su policajci, sigurno se s njima ne bismo potukli. Čuo sam da su i prijatelja, koji je sad u pritvoru, istukli toliko da mu je puknuo bubnjić pa mora na operaciju – rekao je. Na naš upit PU istarska odgovorila je da su sredstva prisile bila zakonita.

Ključne riječi

Komentara 13

MM
Mladen Miletić
22:51 13.10.2009.

Policajac mi je gazio glavu i prijetio smrću u postaji, vidite šta se sve događa vjerujem da je to reportaža iz Srbije - Balkan ( oni su divlji ) Dobro je da živimo u demokraciji i slobodi te smocivilizirani Hrvatii a ne kao neki krvoloci tamo još uvjek ! Dugačka je reportaža pa nestignem čitati sve, dosta mi je kada vidim naslov .. Stoka ostaje bolesna stoka ! Živjela Hrvtaska i uskoro u velikoj YU zvanom EUuuuu....

LL
lovac_luka
04:25 14.10.2009.

na ovo bih samo citirao naseg prvog predsjednika \" mi imamo hrvatsku\" a olos u uniformama nije ustanju rijesiti ni jedan slucaj organiziranog kriminala u drzavi nego tuku pijane klince a glavonje ih stite. Bravo plavci i zivila nam banana.

BA
baća45
19:24 13.10.2009.

Sad cviliš, a da su tamo bili neki klinci vi bih razbili i odvezli se i nikom ništa - Naišo momak na tvrdo! Možda se poslije ovoga opametite da ne dirate ljude koji mirno piju pivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije