Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slomio mu čeljust

Policajac iz Karlovca dobio otkaz zbog premlaćivanja mladića

alen ajkić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
26.12.2013.
u 16:37

Slučaj je postao poznat javnosti nakon što su Maglićevi kolege cijeli događaj pokušali zataškati.

Kristijan Maglić policajac iz Karlovca dobio je otkaz nakon što je presuda Općinskog suda u Karlovcu u kojoj je osuđen za nanošenje teške tjelesne ozlijede postala pravomoćna. Riječ je o poznatom slučaju u kojem je ozlijeđen, tada dvadesetogodišni, Alen Ajkić.

Slučaj je postao poznat javnosti nakon što su Maglićevi kolege cijeli događaj pokušali zataškati. U to vrijeme je i službena informacija iz PU karlovačke bila kako je Ajkić, kad su mu prišli policajci, nekoliko puta pao na sanduk na benzinskoj postaji Tifon u Karlovcu i tako se sam ozlijedio. Nakon toga, nekoliko je policijskih službenika iz tamošnje uprave bilo suspendirano, a cijeli je slučaj dobio sudski epilog. Da je Magliću prestao radni odnos po sili zakona potvrdila nam je i glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenart.

U presudi Općinskog suda u Karlovcu koju potpisuje sutkinje Elma Kaleb Mamić stoji kako je Maglić 26. ožujka 2010. oko 00,25 sati, u Karlovcu, u Riječkoj ulici, na prostoru benzinske postaje Tifon, teško tjelesno povrijedio Alena Ajkića na način da ga je snažno udario šakom u predjelu glave. Tada je Ajkić, zadobio prijelom gornje čeljusti i kostiju srednjeg lica s krvnim podljevima oko oba oka. Na temelju toga, Maglić je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, s time da se ona neće izvršiti ako osuđeni ne počini novo kazneno djelo u roku od tri godine.

Iako je Maglić tako ne mora u zatvor, jer je uvjetno osuđen, ipak morao je napustiti redove policije. S druge strane, okrivljeni Ajkić nakon ovog slučaja više puta je osuđen zbog niza krađa i provala. Neke od njih čak je i priznao pred sucima karlovačkog suda.

>> Karlovački policajac uvjetno osuđen zbog premlaćivanja Ajkića

Komentara 42

JU
juma
17:02 26.12.2013.

Ovako završi slučaj kada policajac Hrvat udari kriminalca pripadnika nacionalne manjine, Sutkinja Esma, uvjetna zatvorska kazna i otkaz. Nemam ništa protiv, zakon treba biti jednak za sve. Medjutim, kada policajac pripadnik nacionalne manjine još teže ozlijedi hrvatskog branitelja, kao nedavno u Vukovaru ne dogodi mu se ništa, nego još ministar Ostojić kaže kako je branitelj pao jer je bio pijan. Što reći na to, nego kako su u ovoj državi neki zaštićeniji i ravnopravniji od drugih?

ĆA
ćaćaća
18:52 26.12.2013.

nisam primjetio da je policajac u vukovaru koji je razbio branitelja dobio otkaz..tamo je situacija obrnuta..policajac pripadnik nac.manjine je pretukao hr branitelja i to je normala..na žalost..

RT
Rollo.Tomasi
17:09 26.12.2013.

To je samo kod nas moguće da policajac dobije otkaz jer je nalemao čovjeka s dosjeom telefonskog imenika i koji bi u svakoj normalnoh državi trebao guliti još barem 10 godina, a ne se sukobljavati s policijom. Ma bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije