Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počelo suđenje

Policajac: Ajkić me psovao, ali nisam ga prebio

alen ajkić
K. Štedul-Fabac/PIXSELL
22.03.2011.
u 09:15

U Karlovcu je počelo suđenje za premlaćivanje Alena Ajkića na benzinskoj crpki Tifon 26. ožujka 2009. godine

Gdje ste ostavili auto kad ste dolazili? Pitanje je koje postavljeno svim prijateljima Alena Ajkića, koji su s njim bili za vrijeme dobro poznatih događaja lani 26. ožujka.

– Tu pred sudom – odgovor je Ivana Pribanića, koji je izazvao salve smijeha odvjetnika, okrivljenog, optuženog i policajaca. Kolege novinari ne mogavši se suzdržati napustili su sudnicu. Sutkinja Elma Kaleb Mamić rekla je da će odrediti petminutnu pauzu dok se svi ne smire, a odvjetnik Zvonko Žaja predložio je i da se pozove hitna. Šaljiv je to događaj koji je obilježio početak suđenja Kristijanu Magliću za premlaćivanja Ajkića.

Provocirao policajce

– Žao mi je zbog događaja, no zaista nisam kriv. Kao policajac dosad nisam mogao razgovarati s medijima, kao što je to činio Ajkić. Nikad se ni na kome nisam iživljavao niti bih ikada radio nešto slično, kao što me se tereti u optužnici – dio je Maglićeve obrane. Maglić je rekao da mu je sporne noći Ajkić prišao vidno alkoholiziran, a vjeruje i pod utjecajem droga, psujući mu majku ''pandursku''.

– Stalno nas je provocirao i dovikivao: Gdje ste sada pič..., niste u odori, ne možete mi oduzeti vozačku. No Ajkića sam već dva puta prije toga privodio zbog raznih kaznenih djela i znao sam s kim imamo posla, pa nisam previše obraćao pozornost na te uvrede. Onda mi je u jednom trenutku prišao i pokušao me udariti nogom. Zadržao sam mu tu nogu i zatim ga ''počistio'' udarivši ga u drugu nogu na kojoj je stajao. Nakon toga Ajkić je pao, brzo se pokušao dignuti, no ponovno je zateturao i pao na neki sanduk koji je bio kraj nas. Nakon toga pobjegao je prema autu. Osim kad sam ga udario u nogu, više nisam imao nikakav kontakt, pogotovo ga nisam udario u glavu – naglasio je Maglić.

Ajkić je iznio potpuno drugu verziju događaja, koja se nešto razlikovala od one koju je dao istražnom sucu. Tvrdio je da ga je Maglić udario nekim tupim predmetom i to s leđa.

Udarac palicom

– Mislio sam da me je udario zatvorenom šakom ili nekom palicom i to u glavu u visini jagodične kosti. Tada sam pao u nesvijest i ne sjećam se koliko sam tako ostao. Točno je da sam mu psovao majku, no tek nakon što me je izudarao – rekao je Ajkić.

Suđenje se nastavlja se u svibnju.

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
10:21 22.03.2011.

Policajac Maglić: Ne osjećam se krivim za premlaćivanje Ajkića to stalno prakticiram i nitko do sada se nije požalio jel zna ako se požali da če biti još i više batina.. Sada živimo u demokraciji i zna se šta se smije šta nesmije. Nesmije se po zakonu mlatiti i ja po toj knizi gdje piše ZAKON nikada ni ne mlatim ...

UT
utvara73
11:47 22.03.2011.

Šteta šta ga nije jače jer možda bi Ajkić bio zgodniji ovako mi liči na djete kojeg je samo mama mogla voljeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije