Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPITSBERGEN

Polarni medvjed napao muškarca u šatoru i ubio ga

The tent of Dutch citizen who was killed by a polar bear in Svalbard archipelago
Foto: NTB SCANPIX/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
28.08.2020.
u 19:43

Stručnjaci kažu da su se lovišta polarnog medvjeda smanjila zbog otapanja leda na Arktiku, pa životinje ulaze u naseljena područja u potrazi za hranom.

Polarni medvjed ubio je muškarca na otoku Spitsbergenu na norveškom Arktiku, objavili su lokalni dužnosnici.

Napad se dogodio blizu kampa kod Longyearbyena, glavnog grada tog otoka u arhipelagu Svalbardu. Medvjed je poslije ustrijeljen, prenosi u petak BBC.

Stručnjaci kažu da su se lovišta polarnog medvjeda smanjila zbog otapanja leda na Arktiku, pa životinje ulaze u naseljena područja u potrazi za hranom.

Muškarac, 38-godišnji Nizozemac Johan Jacobus Kootte, napadnut je u svome šatoru u petak rano ujutro i teško ozlijeđen umro je nedugo nakon toga.

Dužnosnici na Svalbardu kažu da je u tom trenutku u kampu bilo sedmero ljudi.

Vlasnica kampa Michelle van Dijk rekla je da je ubijeni Kootte radio dvije godine kao menager. "Prošao je trening i znao je kako se ovdje radi", kazala je nizozemskoj televiziji NOS.

U četvrtak je izdano upozorenje radi medvjeda blizu Longyearbyena. "Rekao je da je situacija pod kontrolom", istaknula je van Dijk.

Ključne riječi

Komentara 1

HO
homophob
23:41 28.08.2020.

Medvjedi su mesozderi! Polarni medvjed po velicini drugi najveci kopneni mesozder. Dorucak mu u plasticnoj vrecici s ciferslusom. Na vrecici lijepo pise otvori i jedi dok je svjeze! Ne razumijem zasto ubiti medvjeda - servirali mu obrok i on je pojeo. Sta je momak-medo ucinio krivo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije