Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrznuta amerika

Polarni ciklon paralizirao više od 140 milijuna ljudi

sad zima polarna hladnoća
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/14
07.01.2014.
u 21:30

Polarni cikon proširio se iz središnjeg SAD-a prema južnim i istočnim dijelovima SAD-a te istočnoj Kanadi

Više od 140 milijuna ljudi osjetilo je ekstremno niske temperature u polarnom ciklonu koji je zahvatio SAD i Kanadu. Polarni ciklon proširio se iz središnjeg SAD-a prema južnim i istočnim dijelovima SAD-a te istočnoj Kanadi, zbog čega su tamošnje vlasti upozorile građane da ne izlaze iz kuće te su mnoge škole i javne službe zatvorene.

U obalnom gradu Pensacola na Floridi poledica je prekrila tamošnje automobile, dok je u Atlanti temperatura pala na rekordnih - 14°C. U Chicagu je u ponedjeljak bilo - 27°C.

Meterolozi predviđaju da će polarni ciklon zahvatiti i do 187 milijuna ljudi, piše CBC.

Porast temperatura očekuje se već u srijedu. Tako će Minnesota, gdje je izmjereno -48°C, do petka dostignuti između -12 i -15°C.

>>Ekstremno vrijeme bit će sve češće. Ovo je globalno zatopljenje 'u akciji'

Komentara 2

VL
????
22:18 07.01.2014.

Dragi novinari, molim vas provjerite pojmove prije nego počnete pisati. "Ciklon" je isto što i tornado, a takvi vjetrovi pušu samo po vrućini, ne i po ekstremnoj hladnoći. A ovo o čemu vi pišete u ovom članku je "ciklona", to vam je ono veliko slovo "C" koje vidite na svakoj vremenskoj karti. A sad očekujem opomenu administratora zbog vrijeđanja korisnika ili govora mržnje prema novinarima....

IR
irani
13:03 08.01.2014.

Takodjer i zbog prozivanja svemoguceg...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije