Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na brodu

Polaris 2 može isploviti, ali zapovjednik je još u zatvoru

Polaris 2 (1)
Goran Kovacic/PIXSELL
05.04.2013.
u 16:00

Junadi još u srijedu ukrcanoj na brod ne prijeti uginuće jer ima dovoljno vode, sijena i stočne hrane

Zapovjednik broda „Polaris 2\" , 36 godišnji sirijski državljanin, i dalje je u istražnom zatvoru koji mu je sudac istrage kao stranom državljaninu zbog opasnosti od bijega odredio dan ranije, a istraga o okolostima smrti mladog Riječanina Saše Jedretića, radnika tvrtke Barel usluge, koji je u srijedu prilikom prebacivnja i slaganja bala sjena na brodu pao u brodsko skladište i na mjestu poginuo, nastavlja se. Na brod je još u srijedu ukrcano 1700 grla junadi za Libiju. Nakon nesreće isplovljenje je bilo odgođeno zbog očevida, a potom je brodu, na prijedlog obitelji poginulog, Trgovački sud zabranio isplovljenje. U petak je, međutim, isti sud, jer je prijedlog povučen, ukinuo privremenu mjeru zaustavljanja broda pa je Polaris 2 slobodan isploviti, no bez zapovjednika ili nekog tko će ga zamijeniti to još ne može. O žalbi zapovjednika na zatvor očekuje se odluka izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Rijeci.

Općinsko državno odvjetništvo zapovjednika broda osumnjičilo je zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, odnosno da je postupajući protivno pomorskim i odredbama Zakona o zaštiti na radu propustio provesti mjere za zaštitu zdravlja i sigurnost ljudi olako držeći da time neće ugroziti sigurnost i život radnika pa je pri obavljanju poslova S.Jedretić propao kroz otvor između zaštitne ograde i pao na tlo druge palube . Prilikom pada zadobio je višestruke ozljede glave od kojih je preminuo.

Nagađanja da stoci prijeti uginuće, na sreću, nisu točna. Luka Rijeka servisira Polaris 2, voda je dostupna 0-24, a osim već ukrcnih količina sijena i hrane koja je bila dostatna za ishranu junadi za trodnevne plovidbe do Libije, u petak prijepodne su na brod dopremljene još dodatne količine sijena i stočne hrane.

Junad ukrcana na Polaris 2 je prva ovogodišnja pošiljka stoke hrvatskih uzgajivača za Libiju. Na to su tržište u posljednje dvije godine naši uzgajivači preko riječke luke otpremili 11 500 grla žive stoke. 

>> Rijeka: Muškarac poginuo na brodu tijekom radova

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije