Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnički div i dalje bez uprave

Polančecovi i Friščićevi lobiji prejaki, politika će teško iz Podravke

Polančec, Friščić
Arhiva VL
19.11.2009.
u 20:16

Kovačić (HSS) danas je podnio ostavku u NO-u, a 1500 radnika potpisalo je peticiju protiv svoje predstavnice Ksenije Horvat, osobe od Polančecova povjerenja.

Haesesovac Damir Kovačić danas je podnio ostavku na članstvo u Podravkinu Nadzornom odboru. Dogodilo se to nakon sjednice na kojoj su dan radnije smijenjeni pritvoreni šef uprave Zdravko Šestak i članovi uprave Saša Romac i Josip Pavlović, ali nije donesena odluka o imenovanju nove uprave. Zbog toga su sjednicu protestno napustili Miroslav Vitković i Marin Pucar, jedini neuhićeni članovi uprave.

Obezglavljena Podravka

Je li Kovačić podnio ostavku zbog toga što njegov stranački kolega Vitković nije imenovan šefom uprave ili iz nekog drugog razloga, zasad nije poznato, no potpuno je jasno da je politika i dalje duboko ukorijenjena u koprivničkoj kompaniji.

U pozadini je današnje sjednice, uvjeravali su nas neki sugovornici, nastavak borbe dvaju političkih klanova – HDZ-ova, predvođenog još utjecajnim bivšim potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom, i HSS-ova, predvođenog Josipom Friščićem. Ljubo Jurčić je, prema nekim tumačenjima, odlučio izbaciti politiku iz kompanije, u čemu ima snažnu potporu institucionalnih dioničara.

– Nisam otišao zato što nisam izabran za šefa uprave nego držim da se u ovoj situaciji netko mora imenovati na tu poziciju, a to uopće ne moram biti ja. Čudim se da među 200 Podravkinih menadžera ne vide takvu osobu – izjavio je Vitković.

Pitanje je koliko će Podravka moći biti upravljački obezglavljena. Prema Zakonu o trgovačkim društvima, šef uprave mora se imenovati, ali nije naveden rok i nema smjernica što činiti u kriznim situacijama.

Lutka na koncu

Jurčić je danas ponovno doputovao u Koprivnicu, na sastanak s “kriznim menadžmentom”, a navodno je bilo riječi upravo o razrješenju nove upravljačke krize u kompaniji. Nakon Kovačićeve ostavke, NO ponovno ima deset članova, a moguće je da ostane i bez još jednoga.

Pokrenuta je peticija protiv Ksenije Horvat, radničke predstavnice u NO-u, i osobe od najvećega Polančecova povjerenja, a potpisalo ju je oko 1500 Podravkinih zaposlenika.

Na to je danas upozorila udruga Podravkinih branitelja. “Ona više ne može i ne smije zastupati interese radnika jer je uvijek bila i ostala 'lutka na koncu’, od koje radnici nemaju ništa”, piše u njihovu priopćenju.

Komentara 8

VU
vucko
14:59 20.11.2009.

Pa zar nije bilo receno da ce se clanovi odbora birati na otvorenom natjeaju,a onda guraju Ljubu Jurcica -SDP da bude predsjednik nadzornog odbora.Pa ako je tako Jurcic bi trebao pritisnuti Mesica da ovaj poradi na tome da firma SMS iz Splita povrati onih 6o miliona kuna Podravci.Ako nije to u stanju sprovesti onda je za takovo mjesto u Podravcu nekvalificiran !

DU
Deleted user
15:51 20.11.2009.

mislim da bi i jednoga i drugoga trebalo staviti u zatvor da ohlade svoje usijane glave i apetite. Ne znam ali negdje sam pročitao da su HSS-ovi zatupnici dobili po milijun neoporezovanih kuna na račune kako bi lijepo i fino prodali Hrvatsku mafiji i kriminalcima.

TO
tom
22:38 19.11.2009.

sramotno! dvojici seoskih pijandura dozvoljava se da se igraju s jednim od rijetkih hrvatskih brandova, koji još nešto vrijedi! zar zaista moramo sve upropastiti???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije