Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR GOSPODARSTVA NE RAZMIŠLJA O OSTAVCI

Polančec: Ne razmišljam o ostavci, uhićeni u Podravki su časni ljudi

Darko Marinac, Damir Polančec
Arhiva VL
21.10.2009.
u 15:06

U kratkom obraćanju javnosti, bez mogućnosti postavljanja pitanja, Polančec je poručio da danas uhićene čelnike Podravke poznaje kao poštene i časne ljude, naglašavajući da želi vjerovati u njihovu nevinost.

Ne razmišljam o ostavci - poručio je brojnim novinarima u Banskim dvorima ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade Damir Polančec dajući izjavu oko jutrošnjeg uhićenja čelnika Podravke.

>>Oporbeni zastupnici poručili: Sve istrage staju pred Banskim dvorima

>>Večeras izvanredna sjednica Nadzornog odbora Podravke

>>Afera Podravka: Marinac i Šestak uhićeni, Mršića nije briga za njih

>>Mršić: Briga mi je Podravka, a ne oni uhvaćeni s prstima u pekmezu

>>Skupina menadžera skovala tajni plan za preuzimanje Podravke

>>Afera Podravka: Polančeca se pitalo za sve

>>Večernji razotkriva pozadinu afere SMS: Pljačka, a ne kredit!

U kratkom obraćanju javnosti, bez mogućnosti postavljanja pitanja, Polančec je poručio da danas uhićene čelnike Podravke poznaje kao poštene i časne ljude, naglašavajući da želi vjerovati u njihovu nevinost.

Istaknuo je kako treba ostaviti nadležnim institucijama da rade svoj posao, bez pritisaka. Također je dodao da je svatko u ovoj državi nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

Nakon kratke izjave, koja je brojne novinare ostavila uskraćene na brojne odgovore, ministar je napustio novinarsku sobu u prostorima Vlade.

Vezano za cijelu situaciju oglasili su se i iz Podravke.

- Što se istrage u Podravki tiče, sve je kao i do sada u rukama policije i Državnog odvjetništva, s kojima u potpunosti surađujemo. Uime kompanije mogu samo reći da se nadam brzom razrješenju situacije i okončanju istrage. Pri tome naglašavam da je Podravka stabilna kompanija.

U ovom trenutku moj je fokus ne dopustiti da se istraga i sve što iz nje proizlazi negativno odrazi na teško postignutu stabilnost i uspješnost kompanije i uz pomoć menadžmenta i svih zaposlenika kompanije vjerujem da ćemo u tome i uspjeti - rekao je Miroslav Vitković, zamjenik predsjednika uprave Podravke.

Oko događaja u Podravki oglasio se i predsjednički kandidat Nadan Vidošević.

 

- Vjerujem da će istraga u razumnom roku rekonstruirati sve što se događalo oko Podravke jer, kao što sam već u više navrata naglasio, Podravka je jedna od stožernih kompanija hrvatskoga gospodarstva. Bilo kakve neodgovorne igre oko nje, atak su na hrvatsko gospodarstvo - poručio je Vidošević.

 

Ključne riječi

Komentara 83

PO
poduzetnik
15:29 21.10.2009.

Polancecu izrode, dok vi kradete milione i vozate u skupim autima ,obicni ljudi nemaju novaca ni djeci obucu da kupe.

MB
mr_brown
15:22 21.10.2009.

Padaj silo i nepravdo!

BU
bucko
15:29 21.10.2009.

Pa što bi dao ostavku? I za njega če Hebrang staviti ruku u vatru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije