Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Pokretači hrvatskog gospodarstva: 'private equity' i 'venture capital'

Zvonimir Barisin/PIXSELL
05.01.2024.
u 23:40

Hrvatska na krilima uspjeha Infobipa, Rimca, Photomatha I Fonoe ima priliku izgraditi potpuno novi gospodarski ekosustav

Komentara 2

Avatar Crni labud
Crni labud
14:26 06.01.2024.

Lijepo se zavaravati ali još uvijek su turizam, EU fondovi i doznake iz inozemstva temelj gospodarstva. Probajte oduzeti sve to pa ćete vidjeti što će ostati.

FA
fakatjefakat
10:31 06.01.2024.

Dobro je širiti dobre vibracije, ali ipak pri tome treba biti pošten, objektivan i kloniti se (samo)zavaravanja. Naime, jedna lasta ne čini proljeće. Dvije , tri tvrtke ne mijenjaju ekonomiju neke zemlje. Koliko su hrvatski startupi poslovno nezanimljivi i neuspješni pokazuje i činjenica da su novo osnovane tvrtke iz područja hi-techa u 2022. godini u samo jednom gradu u Francuskoj (cca 160K stanovnika) privukle 2,2 puta više ulaganja Private equity i Venture capital ulagača u usporedbi sa svim domaćim startup tvrtkama zajedno. Možda je došlo vrijeme da se ovo područje analizira i ocijeni s različitih aspekata, kao preduvjet uvođenja promjena u startup zajednicu kako bi počeli stvarno doprinositi gospodarskom ekosustavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije