Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ISTRAGA

Pokrenuta istraga protiv šestorke koja se sumnjiči za muljanje sa subvencijama pri restrukturiranju Uljanika i 3. maja

Rijeka: Policija dovodi uhićene u akciji Uljanik na ispitivanje u DORH
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
12.10.2022.
u 16:54

Priča oko Uljanika ima nekoliko krakova, istraga, optužnica, a u ovoj najnovijoj ŽDO Rijeka je pokrenuo istragu protiv šestorice bivših čelnika pulskog brodogradilišta Uljanik i riječkog 3. maja.

U sjeni afere Ina i štete od milijarde kuna u tom slučaju, prašina zaborava pomalo je prekrila jednu drugu sada već dugogodišnju aferu sa sličnom štetom. Riječ je o  slučaju dva brodogradilišta, Uljanika i 3. maja gdje je šteta također 1,2 milijardu kuna.

Priča oko Uljanika ima nekoliko krakova, istraga, optužnica, a u ovoj najnovijoj ŽDO Rijeka je pokrenuo istragu protiv šestorice bivših čelnika pulskog brodogradilišta Uljanik i riječkog 3. maja. Sumnjiči ih za malverzacije subvencijama koje su bile namijenjene  restrukturiranju riječkog škvera.

Pojednostavljeno rečeno, vodeći ljudi pulskog škvera, koji je postao vlasnik 3. maja, sumnjiče se da su mešetarili s namjenski dodijeljenim državnim subvencijama tako da su ih prebacivali iz jedne tvrtke u drugu. To se sve događalo tijekom 2017, a sumnja se da su milijunske potpore koje im je država udijelila za zbrinjavanje radnika zapravo utrošili u nešto drugo, pričinivši štetu od 1,2 milijarde kuna.

Poslovanje Uljanika i 3. maja predmet je i optužnice "teške" 900 milijuna kuna koju je Županijski sud u Rijeci potvrdio u veljači ove godine. Tom optužnicom obuhvaćeno je 13 direktora Uljanika i 3.maja, koji se među ostalima terete za zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, subvencijske prijevare.

Optuženi su Marinko Brgić, Dragutin Pavletić, Veljko Grbac, Gianni Rossanda, Anton Brajković, Silvan Kranjc, Zdravko Pliško, Maksimilijan Percan, Elvis Pahljina, Darko Šorc, Domagoj Klarić i  Eduard Milovan.

VIDEO: Sanader oslobođen optužbi za aferu Hypo

Komentara 2

DU
Deleted user
07:26 13.10.2022.

Sve ih zatvoriti dok se ne nađe 1,2 milijarde, pa ako treba i 100 godina, čekat ćemo!.

BF
bf23
02:22 13.10.2022.

dali su se vec nagodili? bit ce neka uvjetna kaznica,ne sekirajte se,pa to je hr pravosude,nije to neka ozbiljna ustanova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije