Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizarno

Pokojnu mještanku pozvao da glasuje za bolje sutra

poziv
Ivica Beti/VLM cakovec@vecernji.net
01.03.2011.
u 11:59

- Nije istina da ja podržavam SDP, već oni podržavaju mene. Ako SDP istakne svog kandidata za predsjednika, onda ću im vratiti uslugu - kaže Lesjak nakon poraza na referendumu

“Gospođo Mihinjač Veronika, pozivate se na referendum koji će se u nedjelju 27. veljače održati u velikoj dvorani Društvenog doma. Pozivamo vas da se na glasačkom listiću izjasnite ZA izglasavanje nepovjerenja načelnici, kako bismo mogli očekivati bolje sutra našeg mjesta”. Tim je riječima Ivica Lesjak, predsjednik Općinskog vijeća Pribislavca, pozvao na referendum mještanku koja je – pokojna. Na pozivu na referendum stoji njezino ime, a unatoč najboljim namjerama, vladajuća skupina vijećnika nije mogla računati i na njezin glas “za bolje sutra”.

 Referendum je u nedjelju pokazao što živi građani misle. Na biralište ih je izašlo svega 11 posto, a i među njima je njih devedesetak koji su glasali protiv razrješenja načelnice Višnje Ivačić (HNS). Nakon što je do nogu potučena, “šestorka” još nije odlučila što će dalje. Načelnica ostaje na svom mjestu, a oni i dalje imaju većinu u Općinskom vijeću.

– Nije to baš pat-pozicija jer mi imamo većinu. Ona ima manjinu i toga mora biti svjesna. Naše je demokratsko pravo bilo da raspišemo referendum. To što građani na njega nisu izašli, to je druga priča. Možda se nismo dovoljno potrudili objasniti im zašto je veća šteta ako načelnica ostane od ovih 35.000 kuna koliko će referendum stajati – kaže I. Lesjak (HDZ), predsjednik OV-a. Kaže da ga stranka nije pritiskala zbog suradnje sa SDP-om.

– Nije istina da ja podržavam SDP, već oni podržavaju mene. Ako SDP istakne svog kandidata za predsjednika, onda ću im vratiti uslugu – kaže Lesjak. Dodaje da si je već prije smanjio naknadu, pa može ostati i bez nje ako treba platiti referendum.

Razmišlja li o ostavci?
– Najlakše je dati ostavku, no to neće promijeniti odnos snaga u Općinskom vijeću – zaključuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije